Tânăr de 22 de ani, salvat de poliţie, în timp ce un ins îl lovea cu o bâtă de baseball

Tânăr de 22 de ani, salvat de poliţie, în timp ce un ins îl lovea cu o bâtă de baseball
Nefericitul incident s-a petrecut chiar în centrul municipiului Cluj-Napoca, pe strada Republicii. Victima, un absolvent al Universităţii “Babeş–Bolyai”, trecea pur şi simplu prin zonă.

Sergiu M. este originar din Zalău. A absolvit, chiar ieri, Facultatea de Matematică-Informatică din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai" şi totodată lucrează şi la o firmă de IT din municipiu. Sâmbătă, 16 mai, la ora 4:00 dimineaţa, acesta, după o întrunire cu colegii de muncă, se întorcea din zona căminelor din "Observator", îndreptându-se spre locuinţa sa cu chirie din complexul „Haşdeu".

Cobora liniştit strada Republicii când, lângă un club aflat în partea superioară a străzii, drumul i-a fost blocat de un ins - cam de aceeaşi vârstă cu el - care l-a întrebat unde se duce şi dacă se consideră şmecher.

„Ţipa la mine, pur şi simplu, şi când i-am spus că mă întorc acasă, a dat fuga într-o maşină parcată lângă el şi a scos o bâtă de baseball. S-a apropiat şi mi-a aplicat, cu bâta, o lovitură straşnică. Exact în zona ochiului drept, singurul valid, fiindcă la stângul sufăr de-o boală extrem de rară, cheratită herpetică, şi cu el nu văd aproape deloc. A doua lui lovitură am reuşit s-o parez cu mâna, altfel cred că mă omora. Şi, când să mi-o dea şi pe cea de-a treia, care mi-ar fi putut fi fatală, s-a întâmplat cred un miracol: a apărut, ca din pământ, un echipaj de poliţie de la Secţia 6, care urca într-un automobil strada Republicii", relatează Sergiu.

Acesta mai spune că totul s-a petrecut în prezenţa unor prieteni sau cunoscuţi ai individului: „Culmea, se afla împreună cu trei băieţi şi două fete, care n-au mişcat un deget ca să mă salveze, sau să-i spună să mă lase în pace. Priveau la tot ce se întâmplă ca la un spectacol", povesteşte, intrigat, tânărul.

Segiu îşi mai aminteşte doar că poliţiştii l-au reţinut şi amendat pe tânărul recalcitrant, în ciuda faptului că respectivul striga din toţi bojocii că a fost vorba, în cazul lui, de autoapărare, şi-şi cerea bâta de baseball înapoi. Imediat după eveniment, pentru că era capabil să meargă, tânărul s-a deplasat pe propriile picioare la U.P.U., unde poliţiştii vorbiseră deja, astfel că medicii l-au preluat imediat şi i-au făcut radiografii la cap şi mână.

Ieri, tânărul ar fi trebuit să se prezinte la I.M.L. Cluj, pentru certificat medico-legal, însă nu a ajuns decât astăzi (n.r. marţi, 19 mai), deoarece a participat la festivitatea de absolvire a facultăţii. Acesta relatează că, spre marea lui ruşine, îşi dăduse cu fond de ten pe zona puternic tumefiată, iar momentul absolvirii, pe care şi-l dorea unic, de neuitat, pentru el a constituit doar un prilej de repetate dezvinovăţiri, deşi era absolut nevinovat.

Astăzi (n.r. marţi) medicii i-au recomandat tânărului cinci zile de îngrijiri medicale şi i-au eliberat un certificat medico-legal, act cu care tânărul se va prezenta în cursul zilei la Secţia 6 de Poliţie, unde este aşteptat să depună plângere penală împotriva agresorului.

Referitor la eveniment, purtătorul de cuvânt al I.P.J. Cluj, Simona Vârci, a declarat, pentru Ziua de Cluj: „La data de 16 mai a.c., în jurul orei 4.00, în timp ce patrulau pe strada Republicii, pentru a menţine ordinea şi liniştea publică, poliţiştii au surprins un conflict spontan, survenit între doi tineri, pe fondul consumului de alcool. Echipajul de poliţie a intervenit de îndată, l-a deposedat pe unul dintre bărbaţi de obiectul contondent pe care îl avea asupra sa şi i-a aplicat acestuia o sancţiune contravenţională pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Până în acest moment, nu s-a formulat plângere penală".

Comenteaza