Tânăr din Cluj, ucis de avalanșă în Austria

Tânăr din Cluj, ucis de avalanșă în Austria
| Foto: Facebook

Un tânăr din Cluj-Napoca a murit după ce a fost surprins de o avalanşă în Alpii austrieci. Prietena lui a scăpat cu viață.

Tragedia s-a petrecut marți, 13 aprilie, lângă Mallnitz, districtul Spittal an der Drau din Carintia, Austria. Potrivit primelor informații oferite de autorități, bărbatul în vârstă de 36 de ani, alături de prietena lui, în vârstă de 22 de ani, au pornit în acea dimineață de la cabană spre valea Seebach pe placă, iar după aproximativ 600 m a izbucnit o avalanșă care l-a ucis pe român, scrie stiridiaspora.ro. Corpul său a fost recuperat cu elicopterul Poliției. Tânăra care îl însoțea a scăpat cu viață, ea fiind cu 15m în spatele lui, însă a suferit un șoc sever și a fost transportată cu elicopterul medical la spital. Vânturile puternice au făcut operațiunea de salvare mult mai dificilă. Trei elicoptere, 23 de salvatori montani, mai mulți ofițeri de poliție alpini și echipa de intervenție a Crucii Roșii au fost în acțiune, informează sn.at.

Potrivit Clujust.ro, tânărul original din Vulcan, Valea Jiiului, era consultant în marketing în Cluj-Napoca și un împătimit al naturii, fiind co-fondatorul Out n Wild, o agenție de organizat excursii și aventuri, în special în Delta Dunării.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...