Tânăr din Sânmărghita, bătut de un intrus şi muşcat de câinii acestuia, chiar la turma tatălui

Tânăr din Sânmărghita, bătut de un intrus şi muşcat de câinii acestuia, chiar la turma tatălui
Un tânăr din localitatea Sânmărghita a fost bătut duminică de un intrus şi muşcat de câinii acestuia, chiar la turma tatălui.

Familia Holenek din Sânmărghita deţine o turmă de 72 de oi, de care are grijă un cioban, la rândul său posesor a 130 de mioare. Ieri, fiul familiei, în vârstă de 16 ani, se afla pe păşune cu turma, fiind nevoit să-i ţină locul ciobanului, care anunţase că trebuie să coboare, de urgenţă, în sat.

Însă chiar înainte de plecarea acestuia şi-a făcut apariţia un cetăţean din zonă, care de o bună perioadă de vreme îi tot vizitează, arătându-se interesat de stadiul creşterii mieilor turmei şi, mai ales, de numărul lor.

Acesta se bucură de un renume prost în zonă după ce, cu câteva luni în urmă l-a bătut atât de tare pe un cioban în vârstă de 60 de ani încât l-a băgat în spital.

Ieri, evenimentul s-a repetat, însă de data aceasta victima a fost fiul proprietarului de oi, după ce scandalagiul şi-a făcut apariţia, însoţit de trei din câinii săi. Nici n-a pucat ciobanul să se depărteze zece paşi de turmă, că intrusul l-a şi atacat pe tânărul de 16 ani, lovindu-l cu pumnii şi picioarele. Apoi, când l-a văzut pe acesta căzut la pământ şi-a asmuţit câinii asupra lui, unul din ei muşcându-l de picior în două locuri.

Povesteşte tânărul: "Am fost aseară la spitalul din Dej şi acum am venit la I.M.L. pentru certificat, iar pe baza lui vom face plângere împotriva omului care m-a bătut. De aici ne întoarcem la Dej, la spital, să ne spună doamna doctor dacă animalul care m-a muşcat e vaccinat, sau nu şi dacă trebuie să-mi facă vaccin".

Completează, furios, tatăl băiatului: "I-am spus şi eu - şi i-a spus şi băiatul, în multe rânduri - să nu mai vină la turmă, că n-are ce căuta aici, însă treaba asta l-a înfuriat atât de tare, încât ne-a promis că vine şi ne <înmăntăleşte> (n.r. - zdrobeşte), şi uite că până la urmă s-a ţinut de cuvânt."

Comenteaza