Tânăr rupt în bătaie de un grup de romi. S-a ales cu clavicula ruptă şi capul cusut în trei locuri

Tânăr rupt în bătaie de un grup de romi. S-a ales cu clavicula ruptă şi capul cusut în trei locuri
De teama repercursiunilor, şi-a vândut casa la jumătate de preţ şi a dispărut din zonă.

Florin Varga, în vârstă de 25 de ani, din Turda, căruţaş, locuia până ieri pe strada Margaretelor din cartierul Poiana.

Săptămâna trecută, aflându-se la domiciliu, s-a trezit la uşă cu fratele său, în vârstă de 19 ani, Călin. Fusese bătut măr de nişte romi din cartier. Acesta i-a relatat că la faţa locului venise şi poliţia, însă când au fost întrebaţi martorii la eveniment au dat înapoi, neîndrăznind să-i numească pe agresori, deşi văzuseră foarte clar tot ce se întâmplase.

Povesteşte tânărul: "M-am dus să-i întreb pe cei trei - Florin - tatăl, Florin - fiul şi pe Cornel - ce-au avut cu Călin, mai ales că fratele meu se ştia complet nevinovat... Desigur, nu m-am dus cu mâna goală, am luat cu mine un par. Fără să zică măcar un cuvânt, au sărit toţi trei pe mine şi la fel şi pirandele lor. M-au lovit cu picioarele, cu pumnii şi chiar şi cu blide, astfel că m-am ales cu clavicula ruptă şi capul spart în trei locuri. M-am refugiat, împreună cu fratele, într-o curte a unui cetăţean, dar romii au intrat şi acolo şi i-au spart gospodarului geamul însă lăsându-ne, totuşi, în pace".

Bărbatul a fost transportat cu ambulanţa la spitalul din Turda, unde - după ce i-au acordat primul ajutor - medicii au intenţionat să-l interneze. Florin a refuzat, de teamă să nu păţească fratele lui ceva, dacă ar fi rămas singur acasă. A doua zi acesta a fost, totuşi, nevoit să se interneze pentru clavicula ruptă, iar după externare primul lucru pe care l-a făcut a fost să-şi vândă casa, la jumătate de preţ, pentru suma de 280 de milioane de lei vechi.

Mărturiseşte tânărul, cu sinceritate: "Am rămas acum cu 190 de milioane, fiindcă 90 reprezentau numai amenzi făcute când circulam cu căruţa, pentru lipsă de vestă sau abateri de la diferite reguli de circulaţie. Dar sunt fericit că am reuşit să plec din cartierul acela, fiindcă nu ştiu ce mi s-ar fi întâmplat dacă aş mai fi rămas acolo, în mijlocul acelor indivizi, pentru care nimeni n-are ac de cojocul lor..."

La I.M.L. Cluj, lui Florin i-a lipsit un act de la Spitalul din Turda, pe care medicii uitaseră să i-l elibereze, aşa că mâine se va întoarce cu el la Cluj pentru a obţine certificatul de medicină legală, pe baza căruia va depune plângere penală împotriva agresorilor săi.

Comenteaza