Tânăr ucis cu bestialitate pentru un geam spart. Povestea crimei care a îngrozit Clujul

Tânăr ucis cu bestialitate pentru un geam spart. Povestea crimei care a îngrozit Clujul
Doi tineri clujeni de 21 şi 22 de ani au fost arestaţi preventiv pentru o crimă care i-a şocat până şi pe anchetatorii cu experienţă.

Dumitru Pop, de 22 de ani, şi Sergiu Marian, de 21 de ani, din Cluj-Napoca sunt cei la care au ajuns anchetatorii în cazul cadavrului incinerat, ale cărui resturi au fost găsite în 10 septembrie pe raza comunei Corneşti. Cei doi suspecţi şi-au recunoscut fapta în instanţă şi au spus că l-au omorât pe Andrei Kurthy, în vârstă de 18 ani, din cauza unui conflict mai vechi. Unul dintre inculpaţi avea depusă o plângere la poliţie împotriva lui Kurthy pentru că acesta i-a spart geamul la maşină şi l-a ameninţat cu bătaia.

În urmă cu o săptămână şi jumătate, un cioban din comuna Corneşti alerta poliţia după ce găsise resturile unui cadavru carbonizat. Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj au demarat imediat cercetările, iar în scurt timp indiciile i-au dus către tinerii Dumitru Pop şi Sergiu Marian. Maşina cu care aceştia au transportat cadavrul, deşi nici unul nu are permis de conducere, a fost surprinsă de camerele de supraveghere dintr-o localitate aflată în apropierea locului în care a fost ars cadavrul. Potrivit unor surse judiciare, cei doi tineri s-au încurcat în declaraţii la poliţie când au fost întrebaţi ce căutau în ziua crimei în acea zonă. În cele din urmă, Pop şi Marian şi-au recunoscut fapta şi au povestit ce s-a întâmplat. Cei doi au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile.

Anchetatorii spun că Andrei Kurthy a fost ucis pentru că i-a spart geamul de la maşină şi l-a ameninţat cu bătaia pe Pop. "Există o sesizare a unui dintre cei doi autori împotriva victimei, legată de o distrugere a unui autoturism şi o ameninţare. Mobilul crimei se pare că acesta este", a declarat şeful Serviciului Investigaţii Criminale (SIC), comisar-şef Valentin Rusu. Potrivit acestuia, cei doi inculpaţi au planificat să-l omoare pe tânărul de 18 ani înainte de a-l chema la domiciliul lui Sergiu Marian sub pretextul că-i plătesc o datorie mai veche.

"Cei doi autori au acţionat cu premeditare, respectiv au invitat victima la domiciliul unuia dintre ei şi în momentul în care a intrat în apartament aceasta a fost strangulată cu ajutorul unor şireturi de la o pereche de adidaşi, după care a fost învelită într-o pătură şi dusă în beciul imobilului în care locuiesc cei doi autori. În aceeaşi noapte, victima a fost transportată cu un autoturism în localitatea Igriţia, unde timp de circa două ore, cu ajutorul unei canistre de benzină, au procedat la incinerarea efectivă a cadavrului", a spus Valentin Rusu.

Interesant este că părinţii lui Sergiu Marian erau acasă când a avut loc crima, dar au spus anchetatorilor că nu au auzit nimic deoarece se uitau la televizor. Un alt aspect dubios este faptul că mama victimei nu a raportat dispariţia tânărului. Crima i-a şocat până şi pe anchetatorii cu experienţă. "Modul în care au operat cei doi autori nu l-am mai întâlnit în activitatea mea personală", a spus şeful SIC, Valentin Rusu.

 

Vedeţi imagini cu criminalii.

Vezi imaginile cu cadavrul carbonizat

 

 

Comenteaza