Tânărul implicat în jaful de la benzinăria din Gilău care s-a predat, arestat preventiv pentru 30 de zile

Tânărul implicat în jaful de la benzinăria din Gilău care s-a predat, arestat preventiv pentru 30 de zile
Un tânăr implicat în comiterea jafului de la benzinăria din Gilău, din noaptea de 24 spre 25 iulie, a fost reţinut de poliţiştii clujeni pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Este vorba despre bărbatul care a condus maşina cu care autorii jafului au fugit de la faţa locului. Conform surselor judiciare, tânărul s-a predat autorităţilor. Cercetările continuă pentru prinderea celorlalţi doi suspencţi.

Tâlharii ar fi acţionat la pont, fiind ajutaţi chiar de unul dintre agenţii de pază ai benzinăriei. Anchetatorii au ajuns la cei trei suspecţi după ce paznicul nu s-a prezentat a doua zi la servici. Oamenii legii au mers la apartamentul acestuia, iar acolo au găsit o tânără pe care au interogat-o şi care a furnizat date despre cei trei tâlhari. Tânărul care s-a predat şi agentul de pază erau colegi de apartament. Acesta spune că i-a lăsat, cu maşina, pe ceilalţi doi autori ai jafului undeva în judeţul Cluj şi de atunci nu mai ştie nimic despre aceştia.

Cei trei tineri implicaţi în jaf sunt studenţi la facultăţi din cadrul UBB Cluj-Napoca. Conform anchetatorilor, tinerii ar fi folosit un pistol de jucărie pentru comiterea jafului.

Marius Pintea, proprietarul benzinăriei, a declarat că, sub ameninţarea pistolului, o angajată le-a dat tâlharilor 60.000 de lei. În urma atacului, o altă angajată a benzinăriei a suferit un şoc şi a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

UPDATE "Trei tineri din judeţul Cluj, dintre care unul era agent de pază aflat în serviciu, sunt suspectaţi de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj că, prin ameninţări, au sustras dintr-o benzinărie sumele de bani rezultate din încasări. În fapt, la data de 25 iulie a.c., doi dintre suspecţi au intrat într-o benzinărie situată pe DN 1 E 60, la ieşirea din comuna Floreşti înspre comuna Gilău, au ameninţat personalul aflat în serviciu şi au sustras sumele de bani rezultate din încasări. Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit că suspecţii purtau cagule din material textil de culoare neagră şi ar fi ameninţat personalul cu un pistol cu jet de substanţă iritant -lacrimogenă. Angajaţii au predat suspecţilor sumele de bani deţinute la sediul benzinăriei, după care aceştia au părăsit locul faptei cu un autoturism. În urma investigaţiilor efectuate, a fost depistat unul dintre suspecţi, iar faţă de acesta s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 ore, urmând a fi prezentat la instanţă cu propunere de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, fiind desfăşurate activităţi specifice în vederea depistării celor doi suspecţi care se sustrag urmăririi penale. Identificarea suspecţilor s-a realizat cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă", se arată într-un comunicat remis de IPJ Cluj.

UPDATE (18:30) Tânărul care s-a predat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

 

 

 

Comenteaza