Tânărul intubat la ATI Cluj-Napoca a murit. Andrei avea nevoie de sânge

Tânărul intubat la ATI Cluj-Napoca a murit. Andrei avea nevoie de sânge

Andrei Flutur, tânărul internat în spital la Cluj-Napoca, a pierdut lupta cu viața.

„A murit Andrei. Cu zile. După grave neglijențe și erori medicale! Cine este de vină? Tot "mortul"?!

Iată șirul erorilor medicale din sistemul sanitar românesc care au dus la moartea lui Andrei Flutur. Avea doar 34 de ani.

1. Andrei a fost infectat cu virusul hepatitic B după o transfuzie de sânge, la momentul în care a intrat în programul de dializă. Transfuzia a fost efectuată la Spitalul Județean Suceava. Nu a fost nimeni sancționat.

2. Andrei a făcut un transplant de rinichi la Centrul de Transplant din Iași, acum 9 luni, transplantul a funcționat bine, NU și partea de urmărire post transplant. În luna octombrie Andrei a acuzat stări de oboseală, și-a făcut analizele, probele de ficat(transaminazele au ieșit foarte mari).
A anunțat Centrul de Transplant din Iași, medicii NU i-au adminstrat antivirale NICI DUPĂ CE ANALIZELE DE FICAT ERAU URIAȘE, medicii de la Centrul de Transplant din Iași nu s-au alertat, i-au recomandat vitamine...

3. Andrei s-a internat foarte târziu, la inițiativă proprie, în luna decembrie, nu se mai putea ține pe picioare, la Institutul de Gastroenterologie din Cluj-Napoca.
Aici, investigațiile au durat prea mult și biopsia hepatică a venit foarte târziu, se instalase insuficiența hepatică severă, în urma reactivării virusului hepatitic B și din cauza imunosupresiei (tacrolimusul) care nu a fost eliminat la timp din medicație.” , a scris Emanuel Ungureanu pe pagina sa de Facebook. 

Deputatul USR susține că ficatul lui Andrei a fost distrus din 3 grave neglijențe și erori medicale, a primit virusul din transfuzie, nu a primit antivirale după transplant, nu i s-a scos la timp tacrolimusul și ficatul a fost omorât din 2 direcții.

Mai mult decât atât, tot pe secția de Gastroenterologie, Andrei a fost infectat cu o bacterie ucigașă, asta după ce sângele a zeci de donatori l-au pus temporar pe picioare. Vă mulțumesc frumos tuturor celor care au donat pentru Andrei.

„Andrei a murit cu zile din cauza unui sistem medical neglijent, haotic, incompetent. La Agenția Națională de Transplant tronează în funcții cheie, doi indivizi, soț-soție, condamnați într-un dosar de trafic cu ovocite. Eu am încercat să scap sistemul sanitar de ei. Mafia din sistemul de transplant ii menține în funcție. Una dintre consecințe, Andrei a murit, cu zile. Avea doar 34 de ani...”, a concluzionat deputatul USR.

Etichete
Comenteaza