Tănase, după întâlnirea cu Ponta: Am convenit asupra unui proces de restructurare a TVR

Tănase, după întâlnirea cu Ponta: Am convenit asupra unui proces de restructurare a TVR
Preşedintele-director general al TVR, Stelian Tănase, a declarat, marţi, după întâlnirea cu premierul Victor Ponta, că s-a convenit asupra unui proces de restructurare a televiziunii publice, el apreciind că trebuie refăcută organigrama pentru a face un organism competitiv şi invocând modelul BBC.

Stelian Tănase a spus că a participat la Parlament la a doua întâlnire, în câteva zile, cu premierul Ponta, în legătură cu situaţia TVR.

"Am ajuns la anumite conluzii, cu un plan de măsuri care va trebui aplicat în perioada următoare", a spus Stelian Tănase.

El a arătat că săptămâna viitoare, marţi, se va alege un CA care va încheia un provizorat care a provocat destule nelinişti şi daune TVR.

"Odată cu instalarea CA, activitatea TVR va intra în normal", a spus Stelian Tănase.

El a precizat că a convenit cu Ponta asupra unui proces de restructurare, de reorganizare a TVR în baza legii 85/2006.

Tănase şi-a exprimat speranţa că vor fi luate decizile necesare, în aşa fel încât în 2-3 ani să se treacă la un "format BBC", care va însemna şi crearea unui structuri comune cu radioul public.

"Sper ca în curând Guvernul să ia măsurile necesare şi să putem trece la această reformă profundă a TVR, de fapt o restructurare de proporţii în aşa fel ca într-un număr de doi ani, poate trei - proiectul meu este până în 2016 - să trecem la un format BBC care va însemna de fapt şi crearea unei structuri comune cu radioul public", a spus Stelian Tănase.

El a arătat că nu se pleacă de la ideea de concediere a angajaţilor, ci de la ideea de a avea o nouă organigramă care să facă eficientă TVR.

"Ea (organigrama, n.r.) este gândită altfel, în urmă cu 40 de ani, aproape 50 de ani, iar Legea 41/1994 este complet depăşită şi nu mai funcţionăm. Este exact ca un Trabant cu care vrem să întrecem maşinile care se produc anul ăsta sau să intrăm în competiţie cu celelate televiziuni. Deci trebuie restructurată", a spus Stelian Tănase.

Stelian Tănase a mai spus că are sprijinul politic pentru a-şi continua activitatea la şefia TVR.

Comenteaza