Țara Sfântă va închide sinagogile. Un sfert dintre cei cu COVID-19 au contractat boala în lăcaşuri de cult

Țara Sfântă va închide sinagogile. Un sfert dintre cei cu COVID-19 au contractat boala în lăcaşuri de cult

Israelul intenţionează să închidă sinagogile în cadrul măsurilor stricte luate de autorităţi în lupta împotriva răspândirii coronavirusului, a informat miercuri presa israeliană.

Analiza epidemiologică a aproape jumătate dintre cei infectaţi în Israel (2.030 în prezent, 5 decese) arată că 29% au fost infectaţi cu coronavirus în lăcaşuri de cult şi în şcolile religioase iudaice, unde credincioşii menţin un contact strâns, relatează ziarul Yediot Aharonot, notează EFE.

După sinagogi (24%), cel mai important loc de contagiune au fost hotelurile (15%), urmate de restaurante (12%), magazine alimentare (7%), alte magazine (7%), şcoli talmudice (5%), clinici (5%) şi şcoli (3%).

Discotecile şi centrele comerciale, cu 2% dintre îmbolnăviri, par să fie locurile în care au fost înregistrate cele mai puţine cazuri de contagiune, potrivit raportului Centrului de Informaţii pentru Lupta împotriva Coronavirusului.

Rabinul şef al Israelului a cerut ca milioane de evrei să participe la o rugăciune colectivă - fiecare persoană separat, de acasă - miercuri pentru oprirea pandemiei de coronavirus.

Potrivit informaţiilor apărute în presă, mai mulţi rabini ortodocşi influenţi au dat permisiunea ca persoanele să utilizeze tehnologia videoconferinţei în timpul Paştelui Evreiesc pentru a vorbi cu rudele lor.

Utilizarea dispozitivelor electronice şi a electricităţii este interzisă în timpul Sabatului.

Comenteaza