Târg „Produs de România” la Cluj. Peste 140 de comercianţi aduc produse pentru cămara de iarnă

Târg „Produs de România” la Cluj. Peste 140 de comercianţi aduc produse pentru cămara de iarnă

Târgul „Produs de România” va avea loc, în premieră, în perioada 5-7 octombrie 2018, în parcarea complexului comercial VIVO.

Au confirmat prezența la târg peste 140 de expozanţi, din care aproximativ 20 sunt producători de preparate din carne care vor comercializa cârnați, mușchi și șuncă afumată, slănină și alte specialități, inclusiv preparate tătărăşti, și tot atâția expozanți cu lactate și brânzeturi - caș, cașcaval, telemea, brânză de burduf, respectiv cinci producători de vinuri, inclusiv din Basarabia. De asemenea, vor avea loc sesiuni de gătit „live”, doritorii putând vedea cum se face o zacuscă tradițională, vor putea gusta balmoș proaspăt, păstrăvi afumați și preparate la grătar. Nu vor lipsi costumele populare tradiționale, ceramica de Corund și cea de Marginea, produsele apicole, sucurile și dulcețurile naturale, zacusca de vinete, ciuperci sau fasole, prăjiturile și ciocolata de casă, precum și fructele proaspete. Un aspect extrem de important în acest context îl reprezintă faptul că majoritatea preparatelor alimentare care vor fi expuse sunt certificate ca fiind Produse Tradiționale Românești.

Evenimentul „Produs de Cluj unește România!” va avea și o componentă artistică, pe scena special amplasată urmând să evolueze interpreți și ansambluri folclorice reprezentative pentru zonele de unde provin, printre cele mai importante nume regăsindu-se Valeria și Traian Ilea, Sava Negrean Brudașcu, Nicolae Furdui Iancu, Stana Stepanescu, Marius Ciprian Pop, Cornelia și Lupu Rednic, Olguța Berbec, Ana Ilca Mureșan, Ansamblul „Doina Timișului”, „Meseșul” din Zalău, „Ciprian Porumbescu” din Suceava, „Ciobănașii” din Hînceşti-Republica Moldova, respectiv „Românașul” și „Mugurelul” din Cluj-Napoca.

 

Comenteaza