Tăriceanu, despre o posibilă revocare a lui Kovesi: E treaba ministrului să facă evaluarea

Tăriceanu, despre o posibilă revocare a lui Kovesi: E treaba ministrului să facă evaluarea
Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri, răspunzând la o întrebare legată de o posibilă revocare a şefei DNA, că este problema ministrului să facă evaluarea, susţinând că la baza unei astfel de decizii nu trebuie să fie chestiuni politice.

"Având în vedere că procurorul şef al DNA funcţionează sub autoritatea ministerului, să lăsăm ministrului oportunitatea de a vedea toate elementele pe care le are şi să tragă concluziile. Vreau să înţelegeţi că respect principiul separţiilor puterilor în stat. (...) Cred că decizia nu trebuie să aibă la bază o chestiune politică, ci e treaba ministrului să facă evaluarea", a declarat miercuri Călin Popescu Tăriceanu, întrebat fiind cum vede o posibilă revocare a şefei DNA.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, că toate concluziile sale în legătură cu rapoartele Inspecţiei Judiciare efectuate în urma verificărilor la DNA şi la Parchetul General le va prezenta într-o conferinţă de presă ce e posibil să aibă loc în 31 decembrie.

Controlul efectual în vara acestui an la Direcţia Naţională Anticorupţie a stârnit mai mai multe controverse, după ce o inspectoare a fost înregistrată în timp ce acuza presiuni din partea Laurei Codruţa Kovesi.

 

Comenteaza