Tăriceanu, discurs în limba maghiară, la Congresul UDMR

Tăriceanu, discurs în limba maghiară, la Congresul UDMR

Amintind de discursul oferit de Președintele Consiliului European (CE), Donald Tusk, cu ocazia începerii mandatului României la președinția CE, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și-a început discursul din Congresul UDMR în limba maghiară.

"Mă bucur să fiu aici, prezenţa mea de astăzi face parte din acţiunile constante pe care le-am avut pentru a da sentimentul maghiarilor din România că sunt acasă, cetăţeni cu drepturi depline. După al Doilea Război Mondial, reconcilierea franco-germană a fost cheia de boltă a construcţiei europene, a ceea ce se numeşte astăzi Uniunea Europeană. Românii şi maghiarii au simţit că este de datoria lor de a demonstra că sunt cetăţeni europeni în gândire şi comportament, realizând reconcilierea dintre cele două ţări şi popoare după o lungă perioadă de dispute care au culminat în perioada comunistă", a transmis Călin Popescu Tăriceanu în limba maghiară.

Congresul UDMR se desfăşoară în perioada 22-23 februarie 2019, la BT Arena din Cluj-Napoca, în cadrul căruia va fi ales noul preşedinte, singurul candidat fiind Kelemen Hunor. La manifestare participă aproximativ 1.200 de delegaţi şi invitaţi, din țară și din străinătate.

Comenteaza