Tarom aduce acasă românii blocați în străinătate, după ce zborurile Blue Air au fost suspendate

Tarom aduce acasă românii blocați în străinătate, după ce zborurile Blue Air au fost suspendate

Guvernul intervine pentru a gestiona situaţia cetăţenilor români afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air şi care trebuiau să revină în ţară. Va trimite aeronave Tarom pentru a-i aduce acasă pe românii blocați în străinătate.

Premierul Nicolae Ciucă a discutat, marţi seara, cu miniştrii de resort şi autorităţile implicate în gestionarea situaţiei cetăţenilor români afectaţi de oprirea zborurilor Blue Air şi a dispus ca prioritară să fie aducerea în ţară a cetăţenilor aflaţi pe aeroporturile din afara graniţelor.

După centralizarea datelor, aeronavele Tarom vor fi pregătite să efectueze zborurile necesare aducerii în țară a românilor aflați peste graniță, a dat asigurări premierul. 

"Cetățenii români aflați în străinătate, afectați de anularea recentă a zborurilor companiei Blue Air, își pot notifica situația și se pot adresa Ministerului Afacerilor Externe fie contactând cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular al României din statul în care se află (click pe link pentru datele de contact https://econsulat.ro/Home/DateDeContact).

Aceştia pot contacta şi Centrul de Contact și Suport pentru Cetățenii Români din Străinătate (CCSCRS), telefonic la numărul de mobil 0040751084537 sau prin email la adresa callcenter@mae.ro.

Important! În cazul grupurilor de turiști, este recomandat ca o singură persoană să contacteze personalul consular, informațiile obținute de aceasta urmând a fi diseminate și celorlalți cetățeni români din grup", a anunţat Ministerul Afacerilor Externe din România.

Mulţi dintre pasagerii Blue Air spun că deşi au apelat la autorităţi, telefoanlele sună ocupat. "Am sunat la MAE, la ambasada... ocupat", a scris pe pagina de Facebook a MAE, o familie cu un copil de 4 ani blocată în Skiathos şi care ar fi trerbuit să zboare miercuri, 7 septembrie spre ţară cu Blue Air. Din păcate, mulți cetățeni aflați în nevoie au solicitat ajutorul conform procedurii anunțate, dar nu au primit nici un răspuns.

Pe de altă parte, sunt şi alţi mii de români care aveau cumpărate curse şi urmau să zboare în această spătămână cu Blue Air şi care caută modalităţi de a-şi recupera banii plătiţi companiei pentru bilete. 

Amintim că Blue Air a anunţat, marţi, că sistează toate zborurile programate a pleca de pe aeroporturilor din România, până luni, 12 septembrie 2022, acuzând Ministerul Mediului că a pus poprire pe toate conturile companiei Blue Air Aviation.

Comenteaza