Tătaru: Urmează un weekend de foc

Tătaru: Urmează un weekend de foc

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a atras atenţia, joi, că "urmează un weekend de foc", al minivacanţei de 1 Mai, iar ceea ce se va întâmpla în această perioadă "poate da peste cap sau nu orice focar care este în desfăşurare în acest moment".

El a apreciat, în urma unei vizite desfăşurate la Botoşani, că este "cam multă mişcare" pe străzile din municipiu, arătând că relaxarea măsurilor depinde de atitudinea pe care populaţia o are faţă de epidemie.

"Vine 1 Mai, 2 şi 3. Este un week-end de foc care poate da peste cap sau nu orice focar care este în desfăşurare în acest moment. (...) Ţine foarte mult de noi. Se vorbeşte de o relaxare în perioada când expiră această prelungire a decretului prezidenţial. În condiţiile în care sărbătorile pascale au fost relativ liniştite, preconizăm 10.000- 12.000 în ultima săptămână, acum. Rămâne 1, 2 şi 3 mai, având în vedere ce am putut vedea ca şi migrare populaţională. Dacă la fel, avem o linişte de 1, 2 şi 3 mai, rămâne ca în următoarele două săptămâni, până pe 15, să vedem o scădere a numărului de cazuri, o scădere a numărului de decese şi o scădere a numărului de cazuri care sunt internate în terapie intensivă. Dacă se petrece acest lucru, putem gândi după 15 mai nişte măsuri ca să ridice nişte restricţii", a afirmat ministrul.

Comenteaza