Tătucul Putin îi trimite pe copiii Rusiei la moarte, la Cernobîl. Soldații nu au echipament de protecție și nu știu la ce se expun

Tătucul Putin îi trimite pe copiii Rusiei la moarte, la Cernobîl. Soldații nu au echipament de protecție și nu știu la ce se expun

Angajații centralei nucleare de la Cernobîl susțin că soldații ruși nu știu care este situația cu centrala și numesc comportamentul acestora "suicidal".

La câteva săptămâni după ce soldații ruși au preluat centrala nucleară de la Cernobîl din nordul Ucrainei, noi rapoarte dezvăluie că, dincolo de bombardarea inițială a acesteia, trupele ruse dovedesc un comportament periculos, având în vedere situația privind radiațiile în zonă.

După accidentul nuclear din 1986 de la centrala din Cernobîl, nivelurile de radiații au rămas periculos de ridicate, dar, cu toate astea, locul a devenit unul dintre primele în care au avut loc confruntări în războiul din Ucraina. Forțele ruse au preluat controlul asupra reactoarelor, ceea ce a ridicat îngrijorări în întreaga Europă cu privire la administrarea acestora.

Rapoartele recente arată cât de reale au fost acele preocupări.

În timp ce armata rusă a ocupat uzina de la Cernobîl, muncitorii ucraineni rămân staționați acolo și supraveghează protocoalele de siguranță ale șantierului. Aproximativ 200 de angajați se aflau încă la Cernobîl la 7 martie, potrivit BBC, unde au continuat să-și îndeplinească sarcinile, în ciuda proviziilor limitate de alimente și medicamente. Personalul de la Cernobîl este acum schimbat în mod regulat, dar, la momentul ocupației ruse, angajații au fost nevoiți să suporte ture periculoase de câteva săptămâni, scrie fortune.com.

Potrivit Reuters, doi dintre acești angajați ar fi fost martori la cazuri de comportament neplăcut și periculos din partea rușilor, potrivit Reuters, o sursă numind comportamentul lor „sinucigaș”. Unii soldați nu auziseră niciodată despre dezastrul care s-a petrecut în 1986 la Cernobîl.

La scurt timp după preluarea centralei de ruși, oficialii ucraineni au avertizat că nivelul radiațiilor la Cernobîl crește din cauza unui număr mare de mașini militare grele care deranjează solul din jurul zonei. Aceste rapoarte au fost acum confirmate de angajații care lucrau la Cernobîl în timpul invaziei, care au observat „un convoi mare de vehicule militare” care treceau direct prin zone atât de contaminate cu radiații, încât nici măcar muncitorii de securitate instruiți de la Cernobîl nu au voie să se aventureze acolo.

Vehicule blindate rusești fără protecție împotriva radiațiilor au fost văzute circulând printr-o zonă numită „Pădurea Roșie”, o zonă împădurită din jurul centralei. Zona a absorbit atât de multe radiații de la explozia de la Cernobîl, încât copacii au căpătat o culoare maro, de unde și numele pădurii. Acel loc este considerat unul dintre cele mai radioactive din lume. Angajații centralei nucleare de la Cernobîl susțin că au văzut un grup de soldați ruși care, fără costume antiradiație de protecție, au condus un transportor blindat de personal prin acea pădure, relatează agenția de presă ucraineană Channel 24.

Mai mult, conform presei ucrainene, soldații ruși de la Cernobîl sunt aduși în mod regulat la centrul de medicină a radiațiilor din Belarus.

Autobuzele rusești au ajuns în Gomel la Centrul Științific și Practic Republican pentru Medicina Radiațiilor și Ecologie Umană. Se raportează că erau oameni înăuntru. După toate probabilitățile, afirmă sursa citată, aceștia sunt soldați ruși care au fost aduși din Zona de Excludere. Soldații ruși ar fi fost aduși în acest centru în mod regulat.

"Există reguli de abordare a acestui teritoriu. Ele sunt obligatorii, pentru că radiația este fizică, funcționează fără a lua în considerare stările sau epoleții. Cu o inteligență minimă în comandă, aceste consecințe ar fi putut fi evitate”, a spus șeful Asociației Turoperatorilor de la Cernobîl, Iaroslav Emelianenko.

Comenteaza