Tatulici şi-a lansat cărţile la Cluj: te învaţă să faci politică şi să găteşti VIDEO

Tatulici şi-a lansat cărţile la Cluj: te învaţă să faci politică şi să găteşti VIDEO
Cunoscutul realizator TV Mihai Tatulici şi-a lansat astăzi la Cluj două cărţi, un volum politic şi unul gastronomic. "Distrugătorul Speranţa" este un volum care abordează un stil nou în România şi în care autorul analizează în mod satiric viaţa politică din ultimii 20 de ani. Cât despre volumul de reţete, Mihai Tatulici spune că a scris această carte pentru simplu fapt că îi place să gătească.

Ideea cărţii i-a venit autorului după ce, vreme de 44 de ani, a analizat situaţia din România cu ochi de jurnalist. Aşa că primul volum dintr-o serie care s-ar putea transforma şi într-un serial de televiziune, se găseşte deja în librării.

"După ce ai cunoscut atâtea animale politice, îţi pui problema dacă experienţa asta foloseşte cuiva", spune Tatulici. "Am pus problema şi am dat răspunsul - cred că da, şi m-am apucat de treabă. Ce mă diferenţiază de toţi cei care mai povestesc lucruri din politică e genul: eu scriu despre prezent, acţiunea e în curs, se întâmplă".

Dacă vrem să recapitulăm ceea ce am trăit în ultimii zece ani, este bine să citim cartea lui Mihai Tatulici, spune scriitorul Octavian Hoandră: "Este fondul pe care România trăieşte, de scandal perpetuu generat de un preşedinte care este foarte bine evocat de Mihai Tatulici. Este depozitarul unor lucruri pe care noi nu le-am ştiut, le descoperim acum în carte şi ne facem o idee despre omul din spatele funcţiei care ne-a reprezentat 10 ani".

În paralel cu "Distrugătorul Speranţă", Mihai Tatulici a lansat şi un volum gastronomic, cu reţete pe care el însuşi le pregăteşte prietenilor.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Călin Fedeleş

Comenteaza