TAXI-DIALOG (I). ”Cunosc oamenii, am încredere în ei”

TAXI-DIALOG (I). ”Cunosc oamenii, am încredere în ei”
Taxi-dialog

La ceas de sărbătoare, vă propunem o campanie Zilele Clujului: ”Veștile rele circulă repede. De Zilele Clujului, poveștile bune circulă cu taxiul”. 

 

 

Primul taxi-dialog pe care vi-l propunem este cu o doamnă taximetrist. Nu sunt prea multe în Cluj, că nici meseria nu e prea ușoară. Iubește volanul, iubește și Clujul.

”Mă fâstâcesc un minut, dar mă îmbărbătez rapid și o întreb direct: “E grea pentru o femeie meseria asta?”.  Râde înțelegător: “Cea mai mare problemă a mea e traficul”. După o pauză scurtă, continuă:

- Până acum n-am avut probleme cu nimeni. Aici, în Cluj, nu s-a auzit niciodată să fie probleme și sper să nici nu auzim de aici încolo. Ca mine, mai sunt încă 20 - 25 de femei care au ales meseria asta.  

-Din 3.000 de taximetriști.  

-Hahaha. Da, trebuie să și ai curaj să faci asta. Dar, în ultima vreme, să știți că apar tot mai des câte o doamnă, o domnișoară la volan. La început, așa mă gândeam și eu: “Cum să fac eu taxi?!?”. Iar într-o zi, o domnișoară mi-a zis foarte sincer: “Așa-i de ciudat să faceți asta”. Așa am zis și eu, dar în prima zi mi-a mers foarte bine și am rămas. Nu-s clujeancă, dar stau de 28 de ani aici, cunosc oamenii, am încredere în ei și-mi place să conduc. Dar mai mult decât atât îmi place orașul, cu toate câte le are. Iar eu, în categoria mea, sunt acel 1% care face diferența”.

Găsiți aceste dialoguri și pe pagina de Facebook Zilele Clujului 2018.

#clujdepoveste

Comenteaza