Taximetrist cercetat pentru înşelăciune: i-a umflat unui client preţul călătoriei

Taximetrist cercetat pentru înşelăciune: i-a umflat unui client preţul călătoriei
Un taximetrist care fi înşelat un client, prin inducerea acestuia în eroare cu privire la preţul cursei efectuate, a fost prins în urma unei acţiuni a poliţiştilor de transporturi în zona aeroportului clujean.

Persoana în cauză ar fi pornit aparatul de taxare înainte ca clientul să apeleze la serviciile acestuia. Astfel, la destinaţie i-ar fi eliberat un bon fiscal în care figura inclusiv o staţionare de circa 60 de minute.

În urma celor constate, bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, faptă prevăzută de Codul penal.

În cadrul aceleiaşi acţiuni poliţiştii au verificat peste 40 de taximetre, pentru neregulile depistate fiind aplicate nouă sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 4.000 de lei.

"Au fost identificate nerespectări ale prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere şi a H.C.L. 109/2010", au transmis oamenii legii. 

Controlul a fost efectuat de poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj-Napoca - Biroul de Poliţie Transporturi Aeriene, împreună cu poliţişti locali din cadrul Serviciului de Inspecţie Comercială.

Comenteaza