Taximetrist fără scrupule: nu avea nici atestat, nici permis, dar lua clienţi după bunul plac

Taximetrist fără scrupule: nu avea nici atestat, nici permis, dar lua clienţi după bunul plac
Un control al poliţiştilor în zona Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca a demascat un taximetrist fără scrupule. Deşi nu avea nici măcar permis de conducere, darămite atestat profesional, îşi desfăşura activitatea fără probleme.

"La data de 21 aprilie, poliţiştii rutieri şi cei din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj-Napoca au acţionat în zona Aeroportului Internaţional "Avram Iancu" Cluj. Activitatea a vizat respectarea legislaţiei privind desfăşurarea activităţii de taximetrie şi rent-a-car cu asigurarea şoferului", a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj. 

În acest context, poliţiştii au constatat comiterea unei infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Mai precis, un bărbat de 47 de ani a fost depistat în timp ce efectua activităţi de taximetrie fără a deţine atestat profesional. Mai mult, acesta nu deținea nici permis de conducere. 

În prezent, faţă de acesta se efectuează cercetări pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

De asemenea, pentru neregulile constatate au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproximativ 3.000 lei, la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

 

Comenteaza