Taximetriştii clujenii vor tarife mai mari pe kilometru VIDEO

Taximetriştii clujenii vor tarife mai mari pe kilometru VIDEO
Taximetriştii din Cluj vor să majoreze preţul unei călătorii la peste 2 lei pe kilometru pe timp de zi. Şoferii spun că nu mai fac faţă cheltuielilor, în condiţiile în care tarifele nu au fost modificate în ultimii 5 ani. Taximetriştii ameninţă cu proteste dacă nu vor ajunge la o înţelegere cu Primăria, care a plafonat preţul pe kilometru în 2010.

Taximetriştii se plângă că tarifele nu au mai crescut de 5 ani. Acum, un kilometru pe timp de zi e taxat cu 1,79 lei, iar pe timp de noapte, cu 1,99 lei.

"Noi dorim indexarea cu indicele de inflatie. S-a facut calcul anul trecut 1.24 acum daca s-ar face e 1.40.... rentabil ar fi peste 2 lei", a menţionat Viorel Tătar, lider al sindicatului taximetriştilor.

Sindicatul taximetriştilor aşteaptă o întânire cu reprezentanţii primăriei până în 14 aprilie, când se împlinesc 5 ani de la ultima majorare de preţ.

"Daca nu vom protesta.. am vazut si noi alte proteste o varianta ar fi de a bloca trecerile de pietoni", a adăugat Tătar.

Taximetriştii spun că abia îşi acoperă cheltuielile.

Patronii vor să împace pe toată lumea.

"E delicat pt ca nu am vrea sa ridicam prea mult sa nu fie nemultumiti nici clientii. am fi vrut sa venim in sprijinul lor, dar din pacate nu vom pytea prea mult sa ramanem aici", a menţionat Viorel Souca, patron al unei firme de taximetrie.

Reprezentanţii Primăriei spun că preţurile pot creşte, dar nu cât vor taximetriştii.

"Deocamdata nu s-a putut aproba deoarece prin hcl din 2010 era prev pret max de 2 lei pe zi si 3 pe noapte iar acwst pret nu se practica inca la cluj", a specificat Mirela Ogruţan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Clujenii nu vor să plătească mai mult, însă unii le dau dreptate taximetriştilor.

Sindicatul taximetriştilor urmează să stabilească săptămâna viitoare o întâlnire cu reprezentanţii Primăriei şi cu patronii firmelor de taxi.

Comenteaza