Te poţi infecta cu COVID-19 chiar dacă nu ai ieşit din casă de un an şi jumătate? Se întămplă la Şimleu Silvaniei

Te poţi infecta cu COVID-19 chiar dacă nu ai ieşit din casă de un an şi jumătate? Se întămplă la Şimleu Silvaniei
| Foto: profimedia

Un bărbat care nu a ieşit din casă de un an şi jumătate este prima persoană infectată cu noul coronavirus din Şimleu Silvaniei, judeţul Sălaj.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Primarul Septimiu Ţurcaş a spus vineri, într-o intervenţie pe Facebook, că bărbatul a fost internat la spitalul din Şimleu Silvaniei, suport COVID, pentru o perioadă de 20 de ore, apoi a fost transferat la Spitalul de Infecţioase din Zalău. Bărbatul are 51 de ani, comorbidităţi şi probleme de sănătate.

„Din păcate, primul caz de infecţie cu coronavirus a fost confirmat în oraşul Şimleu Silvaniei. O persoană din Şimleu Silvaniei, la primul test care i s-a făcut, a fost confirmat pozitiv. (...) Ceea ce este şi mai curios este faptul că persoana nu a ieşit din casă de cel puţin un an jumate, din informaţiile pe care le am eu”, a spus Ţurcaş.

DSP Sălaj face o anchetă epidemiologică în acest caz pentru identificarea contacţilor bărbatului, care vor fi izolaţi acasă.

„Există posibilitatea ca primul test care a confirmat că persoana respectivă are virusul să nu se confirme la al doilea test”, a precizat primarul.

Septimiu Ţurcaş a afirmat că firma care se ocupă de dezinfecţie în oraş va interveni şi în blocul în care locuieşte bărbatul, anunţă Mediafax.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza