Te poţi infecta cu COVID-19 chiar dacă nu ai ieşit din casă de un an şi jumătate? Se întămplă la Şimleu Silvaniei

Te poţi infecta cu COVID-19 chiar dacă nu ai ieşit din casă de un an şi jumătate? Se întămplă la Şimleu Silvaniei
| Foto: profimedia

Un bărbat care nu a ieşit din casă de un an şi jumătate este prima persoană infectată cu noul coronavirus din Şimleu Silvaniei, judeţul Sălaj.

Primarul Septimiu Ţurcaş a spus vineri, într-o intervenţie pe Facebook, că bărbatul a fost internat la spitalul din Şimleu Silvaniei, suport COVID, pentru o perioadă de 20 de ore, apoi a fost transferat la Spitalul de Infecţioase din Zalău. Bărbatul are 51 de ani, comorbidităţi şi probleme de sănătate.

„Din păcate, primul caz de infecţie cu coronavirus a fost confirmat în oraşul Şimleu Silvaniei. O persoană din Şimleu Silvaniei, la primul test care i s-a făcut, a fost confirmat pozitiv. (...) Ceea ce este şi mai curios este faptul că persoana nu a ieşit din casă de cel puţin un an jumate, din informaţiile pe care le am eu”, a spus Ţurcaş.

DSP Sălaj face o anchetă epidemiologică în acest caz pentru identificarea contacţilor bărbatului, care vor fi izolaţi acasă.

„Există posibilitatea ca primul test care a confirmat că persoana respectivă are virusul să nu se confirme la al doilea test”, a precizat primarul.

Septimiu Ţurcaş a afirmat că firma care se ocupă de dezinfecţie în oraş va interveni şi în blocul în care locuieşte bărbatul, anunţă Mediafax.

Comenteaza