Telepopmusik vs Pendulum la Cluj: psihedelic vs electric VIDEO

Telepopmusik vs Pendulum la Cluj: psihedelic vs electric VIDEO
Ultima seară a Festivalului Electric Castle, de la Bonţida, a strâns circa 10.000 de persoane. Un număr de apreciat pentru o duminică seara. De vină o fi fost vremea caldă de vară, întâmplarea fericită a unui weekend prelungit (ziua de luni, 24 iunie, este zi liberă legală cu ocazia sărbătorilor de Rusalii) ori mai mult ca sigur, capetele de afiş ale evenimentului: Telepopmusik, A-Skillz vs. Krafty Kuts şi Pendulum DJ Set ft MC Verse.

Festivalul Electric Castle i-a adus pentru prima dată în România pe francezii de la Télépopmusik, în formulă live. Timp de 90 de minute, audienţa a fost purtată printr-o călătorie sonoră psihedelică, cu ritmuri languroase şi chiar până la frecvenţe nepământene. "Tabloul" a fost întregit de prezenţa scenică a solistei, Angela McCluske. Îmbrăcată cu o rochie neagră de dantelă, prinsă cu o curea la mijlocul de viespe şi accentuând astfel formele-i generoase, cu o mască din aceeaşi dantelă pe faţă cu urechi de iepure, Angela a dominat scena de la un capăt la altul; piesele mai puţin cunoscute publicului clujean nefiind astfel o pauză "de plictis".

"Love can damage your health" şi "Breathe" au fost, după cum bine se ştia, piesele de rezistenţă ale show-ului. Ca şi în cazul concertului Morcheeba, din seara anterioară, sound-ul a fost impecabil. Télépopmusik a mulţumit publicului Electric Castle făcând poze şi filmând delirul din curtea Castelului Banffy.

Télépopmusik, trupă nominalizată la US Grammy Awards (la categoria 'Best Dance Track'), a luat fiinţă în 1997 şi este formată din 2square, Antipop şi Fabrice Dumont. În 1988 a fost lansat primul single oficial, 'An Ordinary Life'. De-a lungul timpului, muzicienii Télépopmusik au colaborat cu Janet Jackson şi au ajuns în topul celor mai bine vândute albume franceze. Francezii au mai fost prezenţi în România, şi la Cluj în club Boiler, în formula DJ set (DJ Antipop).

Anul acesta, Telepopmusik va mai avea concerte în Slovacia, Ucraina şi în România (Năvodari).

Până după miezul nopţii, publicul "electrizat" a luat o pauză de bere, mâncare, hamac ori ceai pe malul lacului. Ce a urmat apoi? S-a scris istorie pentru acest festival. Australienii de la Pendulum a îngenunchiat la propriu publicu. S-a dansat haotic, s-a sărit la unison şi s-a aplaudat îndelung. La final de reprezentaţie, publicul era la fel de ud ca după ploaia torenţială de sâmbătă seara.

Temerarii au dus distracţia până după răsărit, ultima trupă fiind programată la ora 7 dimineaţa.

Proiectul Pendulum îşi are începutul în 2002, când trei muzicieni din Australia şi-au unit puterile pentru a crea un stil care lipsea până atunci de pe scena muzicală. Prima colaborare a lui Rob Swire, Gareth McGrillen si Paul Harding fost piesa "Vault", care a avut succes instant si a devenit un imn al anului 2003. A fost urmat de o serie de piese la fel de revolutionare in acelasi stil, ca "Trail of Sevens", "Spiral", "Back to You" si "Still Grey", cat si un remix la "Tonite" a celor de la Concord Dawn. Doi dji de mare calibru care i-au sprijinit inca de la inceput sunt Adam F si DJ Fresh, care i-au invitat sa se alature noului lor label de atunci, Breakbeat Kaos. O ocazie unica in viata, drept urmare la sfarsitul lui 2003 s-au mutat in Marea Britanie.

Succesul a fost incununat primind discul de aur si invitatii de a aparea la cele mai importante festivaluri - Download, Creamfields, Reading/Leeds, T in The Park si chiar in cadrul "Projekt Revolution" al lui Jay Z si Linkin Park. Si in America sunt extraordinar de cautati - turneul de debut includea 13 aparitii sold out, de pe coasta de est pe cea de vest. Popularitatea lor crestea in continuu, ajutata de fiecare performance si seturi explozive la Coachella si SXSW, cat si la Ultra Music Festival din Miami. Aparitiile lor erau mereu spectaculoase si pline de energie, fiind unul din cele mai viscerale si captivante show-uri de vazut.

In 2012 Rob Swire a comunicat ca nu vor mai exista show-uri live Pendulum si ca nu au niciun plan pentru 2013, el si Gareth concentrandu-se pe proiectul Knife Party. Paul "El Hornet" Harding, recunoscut de acestia ca cel mai bun DJ dintre ei, este singurul care mai reprezinta Pendulum, printr-un DJ set impreuna cu MC-ul Verse.

Concertele viitoare Pendulul, AICI.

Comenteaza