Temniţă grea pentru criminalul din Mărgău care şi-a ucis soţia cu ţapina

Temniţă grea pentru criminalul din Mărgău care şi-a ucis soţia cu ţapina
Adrian Iosif Mîţ, bărbatul judecat sub acuzaţia că şi-a ucis soţia cu bestialitate, a fost condamnat de Tribunalul Cluj la 22 de ani de închisoare. Arma crimei a fost o ţapină.

Suspectul crimei din Mărgău, care a şocat localitatea, Adrian Iosif Mîţ, a fost condamnat, în primă instanţă, la 22 de ani de închisoare. În noaptea de 3 spre 4 ianuarie 2012, Lucica Mîţ, soţia bărbatului acuzat de crimă, a decedat în urma mai multor lovituri primite cu o ţepuşă de oţel folosită la manevrarea buştenilor.

Mîţ a declarat în faţa judecătorilor că nu este vinovat de uciderea soţiei sale şi s-a plâns de comportamentul acesteia. „Ea obişnuia să consume alcool, iar în ultimii doi ani situaţia a devenit tot mai gravă", a spus suspectul, care a adăugat că a găsit-o pe soţia sa căzută în curte în noaptea de 3 spre 4 ianuarie 2012: "Am vrut să chem Ambulanţa, dar ea a refuzat şi m-a înjurat". Crima din Mărgău a fost şocantă, spun oamenii legii. În noaptea de 3 spre 4 ianuarie Lucica Mîţ a decedat în urma mai multor lovituri, arma crimei fiind o ţapină. Bărbatul a declarat în faţa instanţei că în 2011 a dus-o pe soţia sa la dezalcoolizare şi la psihiatrie, însă aceasta nu a renunţat la viciu. Totodată, Adrian Iosif Mîţ a spus că femeia obişnuia să lipsească de acasă, tot din cauza alcoolului.

Pe de altă parte, procurorul de caz a invocat în faţa magistraţilor gravitatea faptei de care bărbatul este acuzat. "Fapta pe care el a comis-o se pedepseşte cu până la 20 de ani de închisoare", a spus procurorul, adăugând că victima a fost şi rămâne mama copiilor lui Mîţ. Suspectul avea cu femeia pe care ar fi ucis-o doi copii.

Adrian Iosif Mîţ a fost arestat în 4 ianuarie 2012, şi se află, în continuare, după gratii. Bărbatul nu avea antecedente penale. Sentinţa Tribunalului, prin care a fost condamnat pentru omor calificat în urmă cu câteva zile, poate fi atacată cu apel, iar apoi cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

O altă crimă care a şocat Clujul, supranumită "crima din Igriţia", pare desprinsă din filmele de groază. Dumitru Pop şi Sergiu Marian, doi tineri sub 25 de ani, l-au ucis în sepetmbrie 2011 pe Andrei Kurthy, de 18 ani, după care i-au dat foc pentru a-şi ascunde fapta. Cei doi inculpaţi au spus că l-au omorât pe Andrei Kurthy din cauza unui conflict mai vechi. Dumitru Pop avea depusă o plângere la poliţie împotriva lui Kurthy pentru că acesta i-a spart un geam al maşinii şi l-a ameninţat cu bătaia. Potrivit rechizitoriului, cei doi inculpaţi l-au chemat pe Kurthy la domiciliul lui Sergiu Marian, de pe strada Aurel Vlaicu, sub pretextul că îi plătesc o datorie mai veche. Cu toate că părinţii lui Marian erau în apartament, victima a fost strangulată de Pop cu şireturile de la o pereche de adidaşi, după care a fost învelită într-o pătură şi ascunsă în beciul blocului. În cursul nopţii, cei doi au transportat cadavrul cu un autoturism în localitatea Igriţia, unde l-au incinerat cu ajutorul unei canistre de benzină. Audiaţi de anchetatori, părinţii lui Marian au spus că la momentul incidentului se uitau la televizor şi nu au auzit gălăgie în camera fiului lor.

Rămăşiţele cadavrului ars al tânărului Andrei Kurthy au fost găsite de către un cioban în pădurea din satul Igriţia, comuna Corneşti. Anchetatorii i-au identificat pe cei doi după ce maşina cu care aceştia au transportat cadavrul, deşi nici unul nu are permis de conducere, a fost surprinsă de camerele de supraveghere dintr-o localitate aflată în apropierea locului în care a fost ars cadavrul. Potrivit anchetatorilor, cei doi tineri s-au încurcat în declaraţii la poliţie când au fost întrebaţi ce căutau în ziua crimei în acea zonă. În cele din urmă, Pop şi Marian şi-au recunoscut fapta.
După doar trei termene de judecată, Dumitru Pop şi Sergiu Marian au fost condamnaţi de Tribunalul Cluj la 18, respectiv 16 ani şi 8 luni de închisoare. Aceştia au fost obligaţi la daune morale de 80.000 de euro faţă de mama victimei. În urma apelului şi a recursului, sentinţa Tribunalului Cluj a fost menţinută, iar condamnările au rămas definitive.

 

 

Etichete
Comenteaza