News alert Update Video Foto Tentativă de SUICID în Floreşti. Echipajele SMURD au dus negocieri

Tentativă de SUICID în Floreşti. Echipajele SMURD au dus negocieri
Tentativă de SUICID în Floreşti. Echipajele SMURD au dus negocieri
Tentativă de SUICID în Floreşti. Echipajele SMURD intervin

O persoană din comuna Floreşti s-a urcat în această dimineaţă pe un stâlp de înaltă tensiune şi se pare că ar vrea să se arunce. Echipajele de intervenţie sunt la faţa locului. 

"Cineva vrea sa se arunce... în Floreşti", a postat un clujean pe portalul Info Trafic Cluj-Napoca. Acest eveniment se întâmplă la două zile după ce o femeie s-a aruncat de pe geam chiar dacă echipajul SMURD era prezent la ea în casă pentru a-i oferi ajutor de urgenţă.

Pompierii clujeni intervin în această dimineaţă în cazul unei persoane care a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune. Aceasta este o nouă tentativă de suicid în doar câteva zile. Clujenii se întreabă de ce sunt aşa supăraţi pe viaţă floreştenii şi dau vina pe criza Covid care i-a adus pe oameni în pragul disperării. 

Clujenii se mai întreabă care e metoda de intervenţie în cazul persoanelor care ameninţă că îşi iau viaţa. Şi de ce în cazul unora este mai multă implicare decât în cazul altora, care pleacă tocmai de sub nasul echipajului de intervenţie până în camera de alături, pentru ca apoi să poată sări de pe geam fără să îi oprească nimeni. 

O femeie din comuna clujeană Floreşti s-a aruncat miercuri de pe balcon chiar dacă în casă cu ea se afla echipajul SMURD alertat de soţul acesteia. Femeia ameninţase cu suicidul. Aceasta a decedat în urma impactului cu solul. 

___________________________________________________________________

UPDATE: 

ISU Cluj transmite că la Florești a fost o acțiune de negociere, împreună cu poliția, care s-a încheiat  cu bine, iar autospeciala a revenit înapoi la baza din Cluj-Napoca. Intervenția a implicat negocierea la fața locului, care necesită precauții din mai multe puncte de vedere și a implicat forțe și specialiști din mai multe instituții, au precizat reprezentanţii ISU Cluj. 

"În jurul orei 7.00, în această dimineață, a fost înregistrată o solicitare care anunța faptul că un bărbat s-a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune, în localitatea Florești, și nu vrea să coboare de acolo.

Astfel, au fost demarate acțiuni în colaborare cu polițiștii din cadrul Serviciul de Acțiuni Speciale al IPJ Cluj și cu specialiști ai distribuitorului de energie electrică pentru sistarea alimentării cu energie electrică pe liniile de pe stâlp și pentru a purta negocieri cu bărbatul de cca 30 de ani, care se afla la o înălțime de cca 10m față de sol.

După mai bine de două ore de la apelul inițial și după discuții purtate cu negociatorul, bărbatul a acceptat să coboare de acolo, fiind coborât cu ajutorul nacelei autospecialei pentru intervenții și salvări de la înălțimi. Apoi a fost preluat de către echipajul SMURD, fiind transportat la spital pentru investigații și îngrijiri de specialitate", a mai transmis ISU Cluj la ora 10.00. 

_____________________________________________________________________________

UPDATE IPJ Cluj: 

"În jurul orei 07.05, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană de sex masculin a urcat pe un stâlp de electricitate aflat în zona străzii Tineretului, din comuna Florești.

Deplasați la locul sesizat, polițiștii au identificat persoana, respectiv un bărbat în vârstă de 36 de ani, din județul Hunedoara, care refuza comunicarea. La fața locului a fost solicitat sprijinul unui specialist pe linie de negociere din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj.

În urma intervenției forțelor de ordine, în jurul orei 09.00, persoana a acceptat să coboare, acțiunea efectuându-se cu ajutorul lucrătorilor și a unei autospeciale din cadrul I.S.U.

Bărbatul nu a suferit vătămări corporale, fiind transportat la o unitate medicală pentru investigații preliminare, de specialitate", au transmis vineri dimineaţa, la ora 10.00 poliţiştii clujeni. 

Citeşte şi: SINUCIDERE în Floreşti sub ochii echipajului SMURD

Comenteaza