Teologul Radu Preda conferenţiază despre nevoia dialogului dintre Biserică şi modernitate

Teologul Radu Preda conferenţiază despre nevoia dialogului dintre Biserică şi modernitate
Biserica trebuie să ia pulsul schimbărilor cu care se confruntă lumea şi să pună în valoare oportunităţile de dialog cu reprezentanţii a diferite medii sociale sau ai intelectualităţii, subliniază teologul Radu Preda.

Teologul clujean va susţine miercuri, de la ora 19, în amfiteatrul Speranţei al facultăţii de Drept, o conferinţă cu tema „Ortodoxie şi (post) modernitate. Şansele unui dialog amânat", organizată de Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR), filiala Cluj şi editura clujeană Eikon,

„Este nevoie de un dialog (între Biserică şi modrenitate, n.red.) în condiţiile în care lumea se schimbă şi Biserica trebuie să ia pulsul acestor schimbări. Nu orice schimbare este rea", a precizat pentru ziuadecj.ro teologul clujean Radu Preda.

Acesta a subliniat că este nevoie ca dialogul cult-cultură să fie pus în valoare, fiind o şansă atât pentru Biserică precum şi pentru diferite structuri sociale sau ale intectualităţii, aflate timp de aproape 50 de ani sub auspiciile comunismului şi a ateismului.

Conferinţa va fi moderată de preotul Ciprian Negreanu, de la biserica studenţilor din complexul studenţesc Haşdeu şi de Vasile G. Dâncu, directorul editurii Eikon.

În cadrul evenimentului vor fi lansate cărţile de studii sociologice cu titlurile „Ortodoxia și Ortodoxiile", respectiv „Revenirea lui Dumnezeu".

Studiile respective „adună cele mai recente studii și cercetări ale autorului pe teme precum: relația Bisercă - Stat, locului religiei în spațiul public din societățile postcomuniste, teologie și ecologie, teologie și bioetică, toate subsumate noii discipline a Teologiei Sociale, un domeniu de cercetare provocator și de mare actualitate în Teologia Ortodoxă", conform unui comunicat de presă transmis de Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului şi Clujului.

 

 

 

Comenteaza