Țepuiți în ajun de festival. Au dat banii în avans, s-au trezit la Cluj fără cazare

Țepuiți în ajun de festival. Au dat banii în avans, s-au trezit la Cluj fără cazare
Nu toți posesorii de bilet au ajuns fericiți la festival | Foto: Untold

Mai mulți tineri sosiți la Festivalul Untold de la Cluj susțin că un individ infiltrat pe un grup de socializare pe internet a înșelat deja cinci grupuri de fani din toată țara. Mecanismul era următorul: acesta le solicita bani în avans pentru închirierea unui apartament, apoi îi trimitea la o adresă greșită.

“Cautăm cazare urgentă pentru 4 persoane. Țin să menționez că am primit țeapă după ce am dat avans de 600 de lei. Aștept oferte urgent!!!”, este apelul disperat al unei tinere din Constanța, în rețeaua de socializare Facebook. "Evitați orice de Moise, are mai multe conturi de Facebook , mergeți la poliție toți care ați fost țepuiți, să depunem plângeri. Am înțeles ca sunt cel puțin 5 grupuri care au dat bani în avans și astăzi, cand s-au prezentat la adresă, era greșită!”.

Ironizată de unii internauți, aceasta a replicat: “Chiar nu știu ce îi de ras, dragule, vin din Constanța să dau de oameni de ăștia… mai bine ți-ai vedea de treabă, poate ești mână în mână”. În schimb, unii dintre tineri s-au solidarizat cu victimele. “Vorbiți cu ANAF pentru țepari!”, “Dacă ați depus banii în cont se poate reclama la ANAF... și vă puteți recupera banii”, au îndemnat ei.

Internauții au semnalat că există cel puțin două conturi cu nume asemănătoare. “Nu știu ce e de râs, când ești în situația mea. Să vii cu bagajele de la 700 km, să stai la 4 dimineața, când am ajuns în gară, pentru un nemernic”, s-a plâns constănțeanca.

Poliția a întocmit două dosare penale

“Guys, dacă mai este cineva care a luat cazare de la un anume Jean Moise sunt șanse mari să vă țepuiți. Am pățit-o și eu cu prietenul meu, dar din fericire ne-am dat seama la timp.

Vă sfătuiesc sa îl sunați, dacă nu răspunde, să mergeți la orice secție de poliție și sa faceți plângere penală pentru furt și înșelăciune. Solicitați să vi se restituie banii și daune pentru faptul ca ați pierdut cazări în altă parte”, a menționat o altă tânără, sosită la festival din București.

"Astăzi au fost depuse două sesizări în acest sens la Poliția Municipiului Cluj-Napoca. Vor fi întocmite dosare penale pentru înșelăciune", a declarat Carmen Jucan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Cluj.

Mai mulți indivizi au apelat anii trecuți la crearea de identități fictive pe internet pentru a înșela participanții la festival, atât prin promisiuni de cazare în schimbul unor avansuri bănești, cât și prin vânzarea de bilete false pentru intrarea la eveniment. Unii dintre cei înșelați au sesizat fiscul sau poliția, însă mulți dintre ei nu s-au mai adresat autorităților.

Comenteaza