Terasă din centrul Clujului, închisă de ANAF. Ce nereguli au descoperit

Terasă din centrul Clujului, închisă de ANAF. Ce nereguli au descoperit
Un local public situat în centrul municipiului Cluj-Napoca a fost închis de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) în urma unui control desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute.

Este vorba de terasa "La Palat" din incinta Muzeului de Artă Cluj-Napoca, unde au fost descoperite nereguli precum angajarea de personal la negru sau lipsa de curăţenie, informează publicaţia clujulcultural.ro.

Închiderea localului a fost confirmată de managerul muzeului clujean, Lucian Năstasă-Kovacs. „Este adevărat, confirm, ANAF împreună cu SANEPID au închis această terasă. Nu doresc să mai spun nimic", a declarat el pentru clujulcultural.ro.

În urma celor constatate conducerea Muzeului de Artă ar putea rezilia contractul cu proprietarii terasei. 

Patronul localului, Iancu Şerbănescu, susţine că terasa nu a fost închisă de ANAF, ci că decizia sistării activităţii a fost luată de el, pentru a mări suprafaţa bucătăriei acesteia. 

„Terasa La Palat nu a fost închisă de ANAF şi nu a luat o amendă de 20.000 de lei de la aceştia. Nu a fost găsit personal fără cărţi de muncă şi activitatea terasei nu a fost închisă. În realitate Directia Sanitar Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor Cluj a dispus suspendarea temporară a „blocului alimentar", adică doar partea de preparare termică culinară, în vederea realizării unor modificări ale spaţiului. Datorită spaţiul restrâns pe care îl avem la dispoziţie pentru realizarea modificărilor cerute am decis să închidem temporar toată unitatea şi să realizăm modificările cerute", a afirmat el pentru publicaţia mai sus-menţionată. 

Patronul a precizat că a cerut sprijinul conducerii muzeului pentru a remedia situaţia, însă notificarea sa a fost interpretată greşit.

Comenteaza