Teroristul de la Nisa, de profesie şofer de camion

Teroristul de la Nisa, de profesie şofer de camion
Autorul atentatului de joi este un franco-tunisian în vârstă de 31 de ani, tată al unui copil de trei ani, cu cazier pentru incidente armate, violenţe conjugale şi ameninţări

Mohamed Lahouaiej Boisvert, descris de vecini ca fiind un bărbat introvertit, se afla sub control judiciar pentru infracţiuni legate de fapte armate şi violenţă conjugală, însă nu se afla în vizorul serviciilor de securitate ca fiind suspect de extremism, potrivit AFP.com

Bărbatul a fost identificat cu ajutorul amprentelor digitale şi a permisului de conducere care a fost găsit în camion, unde anchetatorii au mai găsit şi un card bancar, şi un telefon mobil.

Atacatorul a fost identificat pe înregistrările camerelor de supraveghere în timp ce se urca în camion, la câţiva kilometri distanţă de locul atacului.

Autorităţile au făcut percheziţii la domiciliul atacatorului, un imobil cu patru etaje din Nisa.

Vecinii povestesc că Mohamed Lahouaiej Boisvert folosea adesea o bicicletă pe care o urca în locuinţă sau o lăsa lângă o camionetă de serviciu. Aceştia mai spun că bărbatul nu arăta ca o persoană religioasă, dar era foarte retras şi părea ciudat. Cei care locuiesc la etajul superior al imobilului au spus că tânărul nu răspundea niciodată la salut.

Doar o singură locatară a declarat că i se părea un individ suspect "un bărbat frumos, care (îi) fixa prea mult cele două fiice".

Potrivit primelor informaţii, suspectul a forţat gardul metalic care înconjura perimetrul de securitate din jurul Promenade des Anglais, pentru a ajunge cu camionul în zona unde mulţimea urmărea focurile de artificii.

Comenteaza