Testul COVID-19, obligatoriu în România pentru persoanele care vin în ţară pentru 3 zile din ţările cu indice ridicat de infectare

Testul COVID-19, obligatoriu în România pentru persoanele care vin în ţară pentru 3 zile din ţările cu indice ridicat de infectare
| Foto: amazonaws.com

Ministrul Sănătăţii a declarat, luni seară, că cetăţenii care vin în România, pentru trei zile, din ţările cu indice ridicat de infectare, pot intra în ţară cu un test negativ efectuat în ultimele 48 de ore.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Nelu Tătaru, a declarat, luni seară, că cetăţenii care vin în România, pentru o perioadă de doar trei zile, din ţările cu indice ridicat de infectare, pot intra în ţară doar dacă fac dovada unui test negativ efectuat în ultimele 48 de ore.

Potrivit deciziei remisă presei după conferinţa de presă, se aprobă lista ţărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, în vigoare începând cu data de 07.10.2020.

Se exceptează de la măsura prevăzută la alin. (1), persoanele care sosesc în România din ţările/zonele de risc epidemiologic ridicat, dacă rămân pe teritoriul naţional pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) şi prezintă un test negativ pentru SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul naţional.

Persoanele care sosesc în România din ţările/zonele de risc epidemiologic ridicat prevăzute la alin. (1) şi intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, pot ieşi din carantină după a 10 zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ şi nu prezintă simptomatologie specifică.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza