Thailanda se redeschide pentru turişti la 1 iulie

Thailanda se redeschide pentru turişti la 1 iulie
| Foto: karpaten.ro

Turiştii internaționali pot vizita Thailanda de la 1 iulie. Până acum în Thailanda au fost înregistrate doar 3.101 cazuri confirmate de coronavirus şi 58 de decese, deşi se află mult mai aproape de locul unde a izbucnit pandemia COVID-19 şi are o populaţie de aproape 70 de milioane de locuitori, conform datelor Worldometers.

În timp ce statele lumii se deschid încet din nou în urma pandemiei Covid-19, turiştii care doresc să viziteze Thailanda vor trebui să aștepte încă o lună, întrucât țara se va deschide pentru vizitatorii internaționali de la 1 iulie, scrie LonelyPlanet.com.

Aeroportul Internațional Phuket este în prezent închis, aici există o stare națională de urgență în vigoare până la 30 iunie, cu o „stare de asediu” pe timp de noapte. Sunt companii din retail, muzee și atracții pentru vizitatori care s-au deschis deja pentru localnici, iar restaurantele le permit clienților să ia masa cu măsuri stricte de distanțare socială, scrie News.ro.

Hotelurile și stațiunile din unele zone au primit primisiunea să primească vizitatori locali, iar cinematografele, teatrele, spa-urile și grădinile zoologice se numără printre întreprinderile care se pot redeschide la 1 iunie, în condiții stricte.

Guvernul thailandez a anunțat acum că toate afacerile și activitățile blocate până acum pot reporni la 1 iulie, inclusiv călătoriile interprovinciale și internaționale. Unele dintre restricțiile și documentele necesare în prezent pentru călătoriile interprovinciale vor fi relaxate în cursul lunii iunie. Potrivit secretarului general al Consiliului de Securitate Națională, Gen Somsak Rungsita, acest lucru va conduce la o redeschidere completă a țării, deși va fi necesară utilizarea măștilor de protecţie, distanțarea socială și spălarea mâinilor, anunţă focusenergetic.ro

Aceasta este o veste excelentă pentru călători, deoarece Thailanda este o destinație foarte populară, inclusiv pentru români.

Comenteaza