Tibi Uşeriu a câştigat, pentru al doilea an consecutiv, Ultramaratonul Arctic FOTO/VIDEO

Tibi Uşeriu a câştigat, pentru al doilea an consecutiv, Ultramaratonul Arctic FOTO/VIDEO
Bistriţeanul Tiberiu Uşeriu a câştigat pentru a doua oară consecutiv Maratonul 6633 Arctic Ultra, o cursă desfăşurată pe distanţa de 350 de mile (peste 560 kilometri) în apropierea Cercului Polar.

Potrivit anunțului postat de organizatori pe pagina de socializare a evenimentului, Tibi Ușeriu a trecut linia de finiș la ora 01,25, ora Canadei, temperatura externă fiind de minus 36 grade Celsius. Opt zile a durat competiţia. Uşeriu are degeraturi la un picior. 

Considerat cel mai greu maraton din lume, 6633 Arctic Ultra a început vinerea trecută, la Eagle Plains (Yukon) şi s-a încheiat la Tuktoyaktuk, distanţa de 566 de kilometri a fost parcursă prin zăpadă, gheaţă şi la temperaturi care au ajuns chiar şi la -60 de grade Celsius.

În cursă s-au înscris 24 de concurenți de pe patru continente, dintre care 18 au optat pentru parcurgerea distanței maxime, de 350 mile (echivalentul a peste 560 kilometri). Trei dintre concurenți au fost femei, care s-au înscris pentru cursa de 120 mile, și doar cinci au mai participat la alte ediții ale acestui ultramaraton.

Tibi Ușeriu a fost singurul român participant, în vreme ce anul trecut România a avut trei reprezentanți. Condițiile extreme au dus la mai multe abandonuri, astfel că în concurs au mai rămas, la final, doar nouă maratoniști.

Competiția 6633 Arctic Ultra a ajuns în acest an la cea de-a noua ediție, fiind considerată unul dintre cele mai grele maratoane, având în vedere condițiile în care se desfășoară.

VEZI ŞI Drumul de la infractor la campion. Povestea singurului român castigator al ultramaratonului de la Polul Nord

Comenteaza