TIFF 2011. "Comisarul Cattani" din "Caracatiţa" vine la Cluj. Vezi unde şi când îl poţi întâlni

TIFF 2011.
Actorul şi regizorul care l-a interpretat pe legendarul comisar "Corrado Cattani" în serialul televizat "Caracatiţa" vine la Cluj, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania.


">

Actorul şi regizorul italian Michele Placido vine sâmbătă la Cluj, la proiecţia celui mai recent film al său în calitate de regizor - "Vallanzasca". La proiecţia de sâmbătă participă şi una dintre protagonistele filmului, actriţa româncă Monica Bârlădeanu, care îi va înmâna celebrului actor Premiul TIFF pentru Întreaga Carieră, oferit unei Personalităţi din Cinematografia Europeană.

Proiecţia are loc în piaţa Unirii, la Ursus Open Air, iar publicul clujean îl poate întâlni pe Placido atât la începutul proiecţiei, la ora 21.45, cât şi la finalul acesteia, când este programată o sesiune de întrebări şi răspunsuri moderată de directorul artistic al festivalului, Mihai Chirilov. De asemenea "comisarul Cattani" oferă autografe în cadrul unei întâlniri informale duminică la ora 12.30 la TIFF Lounge în Piaţa Unirii.

Acţiunea din "Vallanzasca" se petrece în Italia anilor '70, când Renato Vallanzasca ajunge cel mai celebru mafiot al Italiei, la vârsta de 27 de ani. Cu propriul său cod al onoarei - spunea că niciodată "nu a împuşcat pe cineva în spate" - el şi grupul său şi-au scos din joc adversarii unul câte unul şi au început să controleze lumea subterană a oraşului Milano cu un şir de jafuri, răpiri şi crime. Arestat de mai multe ori, evadările sale din închisoare au înfuriat guvernul, i-au pus pe jar duşmanii şi i-au hrănit legenda. Filmul a fost prezentat cu mult succes în cadrul Festivalului de Film de la Veneţia din 2010, explică organizatorii TIFF.

 

Vezi mai jos un fragment din serialul "Caracatiţa"

 

Comenteaza