TIFF este primul mare festival din Europa care are loc în pandemie

TIFF este primul mare festival din Europa care are loc în pandemie
| Foto: facebook.com/TransilvaniaIFF

Gala de deschidere a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, a avut loc vineri seară în Piaţa Unirii din Cluj, iar dacă de obicei la eveniment participau aproape 5000 de persoane, anul acesta au fost doar 500 de oameni, care au păstrat distanţarea socială.

TIFF-ul  şi-a deschis  porţile pentru zece zile pline de proiecţii. Dacă vrei să vezi un film, trebuie să ştii că biletele se achiziţionează online. Este primul mare festival din Europa care are loc în pandemie, a spus preşedintele TIFF-ului, Tudor Giurgiu.

În plus, el a anunţat că documentarul „Colectiv” va fi nominalizat la Oscar. Gala de deschidere a festivalului a avut loc aseară în Piaţa Unirii cu doar 500 de persoane care au urmărit filmul “La Belle Epoque”. Organizatorii au luat toate măsurile de siguranţă, iar dacă mergi la festival, un sistem inteligent îţi va măsura temperatura după ce faţa îţi va fi scanată. 
 
„Mă bucur că suntem prezenţi în număr atât de mare. Suntem în tot Clujul de la curţi de licee, facultăţi, la Hoia, la Bonţida şi m-aş bucura ca oamenii să vină la film, să însemne petru ei o reîntoarcere la normalitate. Cred că e primul mare festival care se întămplă. Nu doar în România, dar şi în Europa. Cel mai complicat a fost să ne gândim cum vom face în aer liber. Din fericire vor fi regizori şi producători la Cluj. Va fi un festival al filmului românesc anul acesta”, a spus Tudor Giurgiu, preşedintele TIFF. 
 
Ce părere au participanţii despre actuala ediţie a TIFF? 

„E un pic mai special, dar e organizat destul ok chiar”, a declarat unul dintre aceştia.

„Este mai neobişnuit, dar e cel mai corect să se respecte toate regulile”, a spus, la rândul său, o participantă.

Comenteaza