Tişe: Soluţia pentru rezolvarea problemei între medicii de familie şi CJAS e publicarea listei celor care au semnat contractul

Tişe: Soluţia pentru rezolvarea problemei între medicii de familie şi CJAS e  publicarea listei celor care au semnat contractul
Situaţia problematică a relaţiei dintre medicii de familie şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate poate fi rezolvată, crede preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe. Amintim, medicii refuză să semneze noul contract-cadru cu CJAS şi nu emit bilete de trimitere.

 

Tişe spune că soluţia ar fi publicarea  listei medicilor acreditaţi de CJAS, "pentru ca bolnavii să se poată transfera la acei medici care le pot asigura eliberarea reţetelor". Deocamdată însă doar puţin peste zece medici de familie din judeţ au semnat contractele cu CJAS, "ceea ce pune bolnavii în situaţia de a nu putea beneficia de reţete şi medicamentaţie", arată Tişe.

 

"Principial sunt de acord că problema medicilor de familie trebuie rezolvată. Dar, totodată, trebuie să avem în vedere şi situaţia disperată în care se află bolnavii. De aceea am solicitat CAS să facă publică lista medicilor acreditaţi, pentru ca bolnavii să poată să se transfere la acei medici care le pot asigura eliberarea reţetelor", a arătat Tişe.

Etichete
Comenteaza