Toader: Magistraţii pot protesta în calitate de cetăţeni

Toader: Magistraţii pot protesta în calitate de cetăţeni
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, referitor la protestul magistraţilor, că aceştia pot manifesta în calitate de cetăţeni, însă ca magistraţi trebuie să respecte legea, precizând că se va documenta să vadă exact dacă au încălcat prevederile legale.

"În calitate de cetăţeni, la modul organizat sau spontan, pot protesta. În calitate de magistraţi, trebuie să respecte legea, legea fundamentală, legile speciale", a declarat, marţi dimineaţă, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Întrebat dacă magistraţii au încălcat această lege ieşind în stradă, Tudorel Toader a precizat că după ce se va documenta, va exprima probabil un punct de vedere mai documentat.

Aproximativ 500 de procurori şi judecători s-au strâns, luni, în faţa Curţii de Apel Bucureşti, pentru a protesta faţă de modificările aduse codurilor penale şi legilor justiţiei. Ulterior, Curtea de Apel Bucureşti a anunţat că "se delimitează" de protestul care a avut loc lângă sediul instituţiei, "la iniţiativa individuală a unor judecători".

Manifestări de acelaşi gen au avut loc în faţa Palatelor de Justiţie din Iaşi, Braşov şi Timiş.

Comenteaza