Tot mai puțini clujeni protestează pentru Roșia Montană VIDEO

Tot mai puțini clujeni protestează pentru Roșia Montană VIDEO
Aproximativ 100 de persoane au protestat, duminică seară, la Cluj-Napoca faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, făcând apel ca oamenii să meargă de 1 Decembrie la Alba Iulia sau la Bucureşti pentru a protesta.

Aproximativ 100 de persoane s-au adunat, duminică seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având steaguri cu mesajul "Salvaţi Roşia Montană" şi bannere cu sloganuri precum "Iubesc Roşia Montană", "Vrem dezvoltare durabilă la Roşia Montană". Ei au scandat "România suntem noi", "Nu cedăm, nu capitulăm", "Jos Guvernul", "Uniţi salvăm Roşia Montană".

Cornel Vâlcu, unul dintre protestatari, a spus că face apel la cât mai mulţi clujeni să participe la manifestările de 1 Decembrie de la Alba Iulia sau Bucureşti şi să ducă acolo steagurile şi bannerele folosite la proteste.

"Vrem ca acest 1 Decembrie să fie unul special. Cei care nu pot ajunge la Alba Iulia sau Bucureşti să participe la manifestările de Ziua Naţională de la Cluj-Napoca şi să aibă asupra lor steagurile şi bannerele de protestele faţă de proiectul de la Roşia Montană", a spus Vâlcu.

După aproximativ o oră, protestatarii, al căror număr a scăzut la câteva zeci, au pornit într-un marş prin centrul municipiului Cluj-Napoca, pe partea pietonală a Bulevardului Eroilor până la Prefectura Cluj, după care s-au întors pe trotuarul de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 înapoi în Piaţa Unirii.

La Cluj-Napoca, aceasta fost cea de-a 13-a săptămână în care au avut loc proteste faţă de proiectul minier de la Roşia Montană. La primele mitinguri şi marşuri au participat câteva mii de persoane, după care numărul participanţilor a scăzut treptat, ajungând la câteva sute.

Din 1 septembrie, în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară au avut loc proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană.

Comisia parlamentară specială a respins, în 11 noiembrie, proiectul de lege privind exploatarea de la Roşia Montană adoptat de Guvern. Şi Senatul a respins, marţi, proiectul de lege în forma transmisă de Guvern. Comisia specială afirma, în raportul la acest proiect, că sunt posibile încălcări ale legislaţiei în vigoare pe parcursul exploatării.

Raportul comisiei parlamentare care a analizat şi respins proiectul de lege privind exploatarea de la Roşia Montană va fi analizat de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului General, declarau, marţi,, repezentanţi ai instituţiei.

Liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu a declarat, marţi, în cadrul dezbaterilor privind Roşia Montană, că toţi cei implicaţi şi care au dat semnături în mod abuziv şi ilegal în cazul acestui proiect nu vor avea sărbători liniştite, raportul comisiei parlamentare fiind deja trimis la Parchetul General.

 

Comenteaza