Trafic cu morţi la Ambulanţa Cluj. Un doctor a fost prins în flagrant VIDEO

Trafic cu morţi la Ambulanţa Cluj. Un doctor a fost prins în flagrant VIDEO
Suspiciuni grave la Serviciul de Ambulanță din Cluj. Mai mulți angajați sunt bănuiți că se îmbogățeau pe spatele morților. Unul dintre doctori a fost prins în flagrant.

Mai mulţi angajaţi ai Serviciului de Ambulanță din Cluj sunt acuzaţi că ar fi primit sume de bani de la reprezentanţii unei firme de pompe funebre. Procurorii spun că angajaţii, fie medici, asistenţi sau şoferi primeau între 400 și 800 de lei pentru fiecare caz anunțat firmei de pompe funebre.

La câteva minute după deces, la domiciliul familiei în care s-a produs decesul, apăreau reprezentanţii firmei de pompe funebre, care le ofereau acestora discount-uri pentru serviciile oferite.

Potrivit realitatea.net, un medic al Serviciului de Ambulanţă Cluj a fost prins în flagrant, marţi seara, în timp ce se întâlnea cu patronul firmei de pompe funebre, fiind înregistrat când îi cerea acestuia un avans de Paști.

"Ofițeri de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) - Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Cluj, cu sprijinul Centrului Operațional 3 Cluj-Napoca al D.G.A., sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, efectuează cercetări într-un dosar de corupție privind fapte de dare, respectiv luare de mită.

Astfel, în cursul zilei de marţi, a fost constatată infracțiunea flagrantă imediat după ce un administrator al unei societăți comerciale cu obiect de activitate servicii funerare, i-a înmânat unui medic din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Cluj, suma de 600 lei în schimbul intermedierii legăturii cu aparținătorii unei persoane decedate.

În același context, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul S.J.A. Cluj, în baza ordonanței de delegare, au efectuat două percheziții la sediul societății comerciale și un autoturism.

Ca urmare a administrării probatoriului, procurorul a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe 60 de zile față de trei persoane, respectiv medicul, administratorul societății comerciale și un angajat al acestei societăți", se arată într-un comunicat remis de DGA. 

Procurorii au de gând să ceară expertize medico-legale pentru a vedea dacă pacienții chiar nu puteau să fie salvați.

 

Comenteaza