Traficant, prins în timp ce transporta în Cluj zeci de mii de țigări de contrabandă

Traficant, prins în timp ce transporta în Cluj zeci de mii de țigări de contrabandă

Un bărbat a fost prin în flagrant de către polițiști în timp ce transporta o cantitate mare de țigări netimbrate.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej, au organizat, în data de 19 martie, o acțiune de depistare în flagrant, pe DN1 C, a unei mașini în interiorul căreia erau transportate țigări de contrabandă.

În urma controlului, în autoturism au fost găsite 16.000 de țigări care nu aveau aplicate timbrul fiscal. Șoferul mașinii, în vârstă de 48 de ani, a fost reținut.

De asemenea, în aceeași zi, polițiștii au pus în aplicare două mandate de percheziție în municipiul Dej. Unul dintre mandate a fost la locuința bărbatului care se afla la volanul autoturismului încărcat cu țigări de contrabandă, iar celălalt mandat a fost la imobilul unui bărbat de 44 de ani.

„Perchezițiile au condus la identificarea și indisponibilizarea unui număr total de 5.069 de țigarețe”, a transmis IPJ Cluj.

Polițiștii au confiscat în total peste 21.000 de țigări de contrabandă.

Pe numele bărbatului de 48 de ani a fost emis o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, ulterior acesta urmează să fie prezentat în fața magistraților pentru o nouă sentință.

În cauză sunt efectuate în continuare cercetări, sub aspectul infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Vamal.

Activitățile derulate au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului Criminalistic și Poliției municipiului Dej.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.

Comenteaza