Traficul de droguri, infracțiunile prin violență și abuzurile sexuale comise de minori, în creştere alarmantă la Turda-Câmpia Turzii

Traficul de droguri, infracțiunile prin violență și abuzurile sexuale comise de minori, în creştere alarmantă la Turda-Câmpia Turzii

Judecătorul Cristi Danileț atrage atenția că un minor răspunde penal de la vârsta de 14 ani!

Judecătorul Cristi Danileț, de la Tribunalul Cluj, a atras atenția că zona Turda - Câmpia Turzii se confruntă cu o explozie a infracțiunilor comise de minori, în special cele de natură sexuală (abuzuri) și prin violență. 

E un semnal de alarmă, în ultimii ani am constat o explozie a cazurilor infracțunilor comise de minori din Turda și Câmpia Turzii, în special infracțiuni de violență și abuzuri sexuale sau legate de traficul de droguri. Chiar a ajuns recent în fața instanței un astfel de caz în care doi copii au agresat sexual un al treilea copil. E o tragedie acolo cu sechestru dispus pe casa părinților. Nu știu ce se întâmplă aici dar avem incesturi, violuri homosexuale. Sunt foarte numeroase cazurile de șantaj sexual”, a declarat Danileț.

Judecătorul clujean a menționat că una dintre formele cel mai des întâlnite de șantaj sexual este aceea în care băiatul îi solicită fetei să-i trimită poze mai ”deocheate” pe Facebook, iar apoi o amenință că le dă publicității, în cazul în care nu-i trimite poze mai explicite sau nu-i permite să întrețină relații sexuale cu ea.

Judecătorul Cristi Danileț consideră că este necesară introducerea educației juridice în școli, pentru că necunoașterea Codului penal și a articolelor care pot incrimina unele fapte comise de minori, nu-i absolvă pe aceștia de o sancțiune penală.

El a atras atenția că un minor răspunde penal de la vârsta de 14 ani!

 

Comenteaza