Tragedia din Săvădisla. Fetița care a murit, s-a înecat în apa dintr-o groapă săpată în curtea casei

Tragedia din Săvădisla. Fetița care a murit, s-a înecat în apa dintr-o groapă săpată în curtea casei
| Foto: Facebook/Horia Sulea

Un minor de trei ani a murit luni seara în comuna Săvădisla, județul Cluj. Copilul s-a înecat după ce a căzut într-o groapă săpată în curtea casei în care s-a acumulat apă din cauza precipitaților din ultima perioadă. 

Ancheta demarată de polițiști arată că fetița a murit în urma unei căderi într-o groapă săpată în curtea casei în care s-a acumulat apă. Inițial s-a crezut că minorul a murit din cauză că s-a înecat cu un bol alimentar.

Polițiștii din Turda au fost sesizați, în data de 26 iunie 2023, în jurul orei 19.50, prin apel 112, despre faptul că în curtea unui imobil din localitatea Finișel, comuna Săvădisla, o fetița s-ar fi înecat, fiind inconștientă.

„La fața locului au fost dirijate de urgență echipaje medicale, precum și echipa operativă de polițiști, constatând că aspectele sesizate se confirmă, fiind vorba despre o fetiță de 3 ani și 8 luni. Din primele verificări efectuate, polițiștii au constatat că fetița ar fi căzut într-o  groapă, săpată în vederea construirii unui depozit de alimente, în care s-a acumulat apă datorită precipitaților din ultima perioadă.

Aceasta a fost găsită de tatăl ei după aproximativ 5 minute, care a ridicat-o și a transportat-o în imobil, unde a început să-i aplice manevre de resuscitare până la sosirea echipajelor”, a transmis IPJ Cluj. 
 
Medicii au efectuat  manevre de resuscitare, însă, din nefericire, fetița a decedat.  

De asemenea, polițiștii au demarat activități de cercetare în cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiunea de ucidere din culpă.

ISU Cluj a precizat ulterior că în momentul manevrelor de dezobsturcție a căilor aeriene, fetița avea blocate căile aeriene și de bolul alimentar.

„În momentul în care au desfășurat manevrele specifice de dezobsturcție a căilor aeriene, echipajele medicale au constatat faptul că acestea erau blocate, printre altele, și de bolul alimentar. Ulterior s-a continuat cu manevrele de resuscitare. Cauzele care au dus însă la deces nu sunt stabilite de către noi”, au mai transmis ulterior reprezentanții ISU Cluj.

Comenteaza