Tragedie aviatică în Marea Neagră

Tragedie aviatică în Marea Neagră
Un avion rusesc a dispărut de pe ecranele radarelor la câteva minute după decolarea din staţiunea Soci, relatează BBC, citând presa rusă, care invocă surse din Ministerul pentru situaţii de urgenţă. Ulterior, Ministerul rus al Apărării a anunţat că la bord se aflau în total 91 de persoane. Fragmente ale avionului au fost deja găsite în Marea Neagră.

Fragmente din avionul militar rus, la bordul căruia se aflau 91 persoane şi care a dispărut de pe radare duminică dimineaţa după decolare, au fost găsite în Marea Neagră, a anunţat Ministerul Apărării, citat de agenţii, relatează AFP.

"Fragmente din avionul Tu-154 al Ministerului rus al Apărării au fost găsite la 1,5 kilometri de litoralul oraşului Soci, la o adâncime de 50 până la 70 de metri", a anunţat ministerul.Avionul TU-154, dispărut duminică la 20 de minute de la decolarea de pe aeroportul din Soci, avea la bord 83 de pasageri şi 8 membri ai echipajului şi se îndrepta către baza rusească din Latakia (Siria).Aeronava transporta trupa Alexandrov şi membri ai Corului Armatei pentru un concert de Crăciun la baza militară rusă din Latakia.

Conform autorităţilor, în operaţiunile de căutare sunt implicate toate serviciile de căutare şi salvare din regiunea Krasnodar şi din regiunile învecinate.

De asemenea, conform unui purtător de cuvânt al Kremlinului, preşedintele rus Vladimir Putin a fost informat în legătură cu această situaţie şi primeşte în permanenţă date de la serviciile de urgenţă implicate în operaţiunile de căutare (news.ro)

 

 

Comenteaza