Tragedie în Marea Neagră. Cel puţin patru imigranţi au murit, iar 20 sunt daţi dispăruţi

Tragedie în Marea Neagră. Cel puţin patru imigranţi au murit, iar 20 sunt daţi dispăruţi
O barcă de pescuit care transporta imigranţi s-a scufundat vineri dimineaţă în apropierea coastelor turce ale Mării Negre, iar cel puţin patru persoane au murit şi alte 20 au fost date dispărute. Autorităţile cred că aceştia se îndreptau spre România.

Cel puţin 38 de imigranţi au fost salvaţi de către echipajele de intervenţie şi cu ajutorul a cinci nave comerciale. Ambarcaţiunea s-a scufundat în apropiere de oraşul Kefken, la 200 de kilometri est de Istanbul.

Incidentul a fost raportat de către o navă comercială care se afla în zonă. Garda de coastă turcă a trimis trei ambarcaţiuni şi un elicopter pentru operaţiunile de salvare. Totodată, echipe medicale au aşteptat bărcile cu imigranţi în portul Kefken.

Nu există deocamdată informaţii despre naţionalităţile imigranţilor sau despre ţărmul spre care se îndreptau. Autorităţile turce cred că aceştia voiau sa traverseze Marea Neagră pentru a ajunge în România.

Turcia reprezintă o destinaţie obişnuită pentru imigranţii care fug din zone de război din Siria, Irak şi Afganistan, precum şi o zonă de tranzit în drumul spre ţările din UE.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza