Tragedie într-o familie din Cluj. Un băiețel de 11 ani s-a stins din viață după un accident stupid / "Drum lin printre îngeri"

Tragedie într-o familie din Cluj. Un băiețel de 11 ani s-a stins din viață după un accident stupid / "Drum lin printre îngeri"

O familie din comuna clujeană Bobâlna e doborâtă de tristețe după ce copilul lor de doar 11 ani s-a stins din viață, la câteva zile după ce a suferit un accident.

Emanuel Filip, băiatul de 11 ani, a suferit un accident când încerca să-și umfle roata la bicicletă. Băiatul a ținut în gură căpăcelul de la șurubul care permite umflarea roții la bicicletă, iar într-o clipă de neatenție a înghițit obiectul respectiv.

Băiatul a intrat în șoc respirator, iar tatăl acestuia nu a reușit să-i acorde primul ajutor și a fost preluat de ambulanță și transportat la spital, scrie Someșeanul.ro.

La spital, medicii au reușit să-i scoată căpăcelul de plastic, însă, din păcate, copilul a murit după câteva zile. Întreaga comunitate din Bobâlna este în stare de șoc. Familia acestuia se pregătesc acum de înmormântare.

"Mi s-a lăsat așa un nod în gât, pentru o secundă aerul a devenit irespirabil și mă gândesc la zicala «timpul vindeca rănile  și durerile» sperând , până în ultima clipa că ceva se poate schimba (cu toate că știam că șansele sunt extrem de mici). Dragilor, în cazul lui Emanuel Filip, timpul nu mai poate face nimic, am rămas noi ca și comunitate mai săraci și este Raiul mai bogat cu acest înger de copil. Am interacționat de câteva ori cu el, un copil extrem de încrezător și hotărât, mi-l amintesc cu cât drag a venit la ultima împădurire cu căluțul lui, în curtea școlii din Maia. Inimă de aur! Dificil să vorbim la trecut despre un suflet nevinovat pentru care Dumnezeu a ales altă cale. Multă putere familiei să poată trece cât mai ușor peste această grea încercare. Drum lin printre îngeri, îngererașule", a fost mesajul unui angajat de la Primăria Comunei Bobâlna.

De asemenea, colectivul Școlii Gimnaziale ”Alexandru Vaida Voevod” din Bobâlna, îndurerat, a transmis un mesaj de condoleanțe.

"Cu inimile îndoliate, colectivul Școlii Gimnaziale ”Alexandru Vaida Voevod” din Bobâlna vă anunță că în ziua de 22 februarie 2024 s-a mutat la ceruri elevul nostru Filip Emanuel Iosif. Dumnezeu să-l odihnească în pace și lumină", au transmis reprezentanții Școlii Gimnaziale ”Alexandru Vaida Voevod” din Bobâlna. 

Tragedie într-o familie din Cluj. Un băiețel de 11 ani s-a stins din viață đupă un accident stupid / "Drum lin printre îngeri"

Sursă: Școala Gimnazială ,,Alexandru Vaida-Voevod” Bobâlna

CITEȘTE ȘI: Au apărut noi detalii despre moartea cumplită a băiețelului de 11 ani din Bobâlna

Manevrele de prim ajutor poate salva, de multe ori, viața cuiva

Manevrele de prim ajutor sunt extrem de importante de știut în momentul în care cineva de lângă noi a suferit un accident. Pentru supraviețuirea în cazul unui accident prin obstrucție a căilor aeriene superioare cu un corp străin este extrem de important ca toți oamenii să recunoască această situație și să știe cum să gestioneze sufocarea acasă sau în locurile publice. Aceste simptome includ:

  • Una sau ambele mâini strânse la gât;
  • Privire în care se citește panică, șoc sau confuzie;
  • Incapacitatea de a vorbi;
  • Respirație încordată sau zgomotoasă;
  • Sunete scârțâitoare atunci când persoana încearcă să respire;
  • Tuse, care poate fi fie slabă, fie puternică;
  • Piele, buze și unghii care își schimbă culoarea devenind albastre sau gri;
  • Pierderea conștiinței.

În cazul unui accident prin înghițire a unui obiect și implicit prin obstrucție a căilor aeriene cea mai bună manevră de prim ajutor este Manevra Heimlich care reprezintă o manevră pentru expulzarea materialului blocat în trahee, la o persoană care se sufocă.

Manevra Heimlich se aplică în felul următor:

  • cere-i pacientului sa stea in picioare;
  • aseaza-te in spatele pacientului;
  • apleaca pacientul catre inainte si aplica 5 lovituri puternice in spate, intre omoplati, cu podul palmei;
  • pune-ti bratele in jurul mijlocului pacientului;
  • formeaza un pumn cu degetul mare in interior cu una dintre maini si aseaz-o fix deasupra buricului pacientului;
  • prinde pumnul cu cealalta mana si apasa catre interior si catre in sus in acelasi timp;
  • Efectueaza cinci asemenea compresii;
  • repeta manevra Heimlich pana ce persoana poate respira sau poate tusi singura.

Aplicarea corectă a manevrei Heimlich.

Comenteaza