Tragedie pe munte: Tânără de 19 ani, ucisă de un URS / Trupul victimei a fost recuperat cu dificultate

Tragedie pe munte: Tânără de 19 ani, ucisă de un URS / Trupul victimei a fost recuperat cu dificultate
Imagine cu caracter ilustrativ | Foto: wall-street.ro

Trupul tinerei care a fost ucisă marți de un urs pe traseul turistic Jepii Mici din Bucegi a fost recuperat de salvatori, în cauză fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Un turist a apelat marți numărul unic de urgență 112, anunțând că o tânără cu care se afla pe traseul Jepii Mici a fost atacată de un urs.

Jandarmii care au ajuns la fața locului nu au găsit victima, ci doar apelantul, acesta spunând că femeia ar fi fost târâtă de animalul sălbatic, astfel că a pierdut-o din raza vizuală, conform Agerpres.

"În urma a două apeluri la 112, prin care se semnala faptul că o persoană de sex feminin este atacată de urs pe traseul Jepii Mici, o patrulă de jandarmi montani s-a deplasat în zona indicată. A fost identificat unul dintre apelanți, un bărbat care se afla în afara oricărui pericol. Din discuțiile cu acesta, se pare că persoana de sex feminin a fost târâtă de urs într-o zonă unde acesta nu a mai putut vedea ce se întâmplă cu victima. În acest moment, efectivele de jandarmi, împreună cu lucrători din cadrul Salvamont, încearcă să găsească femeia pentru a-i acorda ajutor", a transmis IJJ Prahova.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova anunță că a fost emis un mesaj RO-ALERT în stațiunea Bușteni pentru a semnala prezența unui urs în zonele populate/aglomerate.

În cele din urmă, trupul tinerei a fost recuperat de salvatori. Acesta va fi dus la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

În cauză a fost deschis un dosar pentru ucidere din culpă, a precizat, pentru sursa citată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Laura Antimiu.

Fata ucisă de urs avea 19 ani și era din Iași, însă avea viză de flotant pentru municipiul București. 

Totodată, ursul, care era extrem de agresiv, a fost împuşcat.

„Având în vedere faptul că ursul prezenta pericol pentru salvatorii prezenți la fața locului, întrucât a încercat în repetat rânduri să îi atace, echipa de intervenție constituită conform OUG 81/2021, a hotărât împușcarea acestuia, lucru care s-a și realizat”, a mai transmis IPJ Prahova.

Comenteaza