"Transylvanian Dragon", un documentar de aventură extremă prin Ardeal și Banat, lansat la Salina Turda VIDEO

Premiera filmului “Transylvania Dragon”, un documentar sportiv şi turistic despre câteva din atracţiile turistice ale Ardealului şi Banatului, va avea loc duminică, la ora 13:00, în amfiteatrul Salinei Turda.

Documentarul spune povestea lui Flaviu Cernescu, un inginer IT, care a renunţat la job pentru a se dedica sportului şi acrobaţiei. De 10 ani merge pe monociclu şi sfidează gravitaţia pe o chingă de numai 2 centimetri, denumită slackline. Este supranumit "Balaurul".

În 1638 un acrobat a mers pe sfoară la înălţime în mai multe oraşe din Transilvania. Dupã 377 de ani Flaviu a decis să plece pe urmele lui. Aşa că a îmbrăcat mantia de "Balaur", a luat monocilul, şi a pornit la drum. În această călătorie publicul va redescoperi România de la înălţimea corzii acrobatice: oraşe istorice, tradiţii milenare şi locuri sălbatice. Practic. filmul "Transylvania Dragon" este un documentar turistic de promovare a Romaniei prin sporturi extreme şi poveşti ale unor oameni "faini".

În aventura sa prin Banat şi Transilvania, Flaviu va face acrobaţii în locuri neaşteptate, în centrele unor mari oraşe şi în sălbăticie. Astfel, publicul spectator va descoperi o fărâmă din istoria metalurgică a Reşitei, peisajul de basm de la cascada Bigar, Istoria lui Hercules şi înfiinţarea staţiunii Băile Herculane, legenda Castelului Corvinilor, cum a reuşit un comandant de escadrilă să salveze localitatea Orăştie în al doilea Război Mondial, va fredona în Timişoara "Pour Toi et moi", una din piesele de la concursul Eurovision (selecţia naţională) din 2013, va merge sub nivelul mării în Salina Turda unde Flaviu a făcut una din cele mai spectaculoase treceri pe chingă subterane din lume, apoi în munţii Maramureşului unde va descoperi ce acrobaţii se pot face pe mocăniţă din mers, va traversa Transfăgărăşanul şi va încehia turul cu Alba Iulia, chiar de ziua naţională a Romîniei.

Filmul a fost produs de Western Transylvania Studios, o nouă casă de producţie din Vestul Ţării şi regizat de Sabin Dorohoi, bănăţean la origine. Sabin Dorohoi este laureat al peste 40 de nominalizări şi premii internaţionale. Din cele 13 filme de scurtmetraj realizate, ultimele cinci ("Ghela", "Visând la Galapagos", "Clopotul", "Fata din Transilvania" şi "Calea Dunării") i-au adus cele mai multe distincţii internaţionale la festivaluri precum Palm Springs, Reykjavic, Geneva, Chicago, TIFF, Roma, Regensburg, Sardenia şi Festivalul de film Est European din Hollywood.

Comenteaza