Tranzacţie în plină criză: Tower Park, preluat de nemţii de la Belgravia

Tranzacţie în plină criză: Tower Park, preluat de nemţii de la Belgravia
Cumpărătorii de locuinţe din ansamblul Tower Park au făcut cunoştinţă cu dezvoltatorul german care a preluat afacerea de la Mihai Chezan.
Patronul Tower Development, Mihai Chezan, şi-a anunţat clienţii că firma va fi redenumită Sterling International Development şi va fi deţinută de companiile Belgravia Properties şi CR Management. Reprezentanţii acestora le-au cerut cumpărătorilor să semneze antecontracte de prelungire a termenului de finalizare a primului turn până la sfârşitul lui 2011.

Circa 50 de cumpărători de apartamente în turnul A din ansamblul Tower Park de pe Calea Floreşti din Cluj-Napoca s-au întâlnit sâmbătă la hotelul City Plaza cu Mihai Chezan şi cu noii proprietari ai proiectului. “Este un nou grup de investitori care pot să ducă proiectul la capăt. Eu nu am reuşit din cauza crizei financiare, din fericire am găsit o soluţie”, a spus Chezan. Potrivit acestuia, societatea Tower Development îşi va schimba denumirea în Sterling International Development, la cererea noilor proprietari, şi va fi controlată de firma internaţională CR Management, reprezentată de neamţul Torsten Hollstein, românca Roxana Tămaş, stabilită de 20 de ani în străinătate, şi de Sorin Coste, cel care este noul administrator al proiectului din Cluj.

“CR este firma prin care se manageriază, iar Belgravia Properties este cea prin care se fac investiţii. Nu suntem aici pentru a ne bate joc de voi. Eu voi sta de vorbă personal cu fiecare în parte”, le-a spus clienţilor Roxana Tămaş. Neamţul Torsten Hollstein a precizat că grupul Belgravia deţine în Germania, Marea Britanie, Franţa şi Belgia nu mai puţin de trei milioane de proprietăţi. “În România nu mai deţinem niciun proiect, pentru că piaţa imobiliară era umflată în anii trecuţi. Am mai căutat în Timişoara, Arad şi Bucureşti. Am decis să luăm proiectul Tower din Cluj pentru că este bun, ca poziţionare, ca şi configuraţie. Am luat firma, acum dacă nu termin proiectul eu o să am probleme, dar am încredere că ne vom înţelege cu oamenii”, a declarat Torsten Hollstein pentru ZIUA de CLUJ. Acesta le-a spus clienţilor că a curăţat firma de datorii.

Noii investitori le-au cerut cumpărătorilor să semneze acte adiţionale la antecontractele de vânzare-cumpărare, prin care se estimează termenul de finalizare a blocului A în 30 decembrie 2010, şi să renunţe la procesele intentate societăţii pentru nerespectarea termenului de finalizare care era 30 iunie 2010. “Vrem să rezolvăm problemele pe cale amiabilă. Nu o să băgăm bani până nu avem o situaţie juridică clară. De aceea am adus acte adiţionale de prelungire care trebuie semnate. În decembrie 2011 va fi gata blocul”, a spus noul administrator al proiectului, Sorin Coste.

În acest moment sunt contractate o sută de apartamente în ansamblul Tower Park şi s-au încasat de la clienţi 1,5 milioane de euro. Unii oameni au plătit locuinţele integral sau în proporţie de 95%. Noul dezvoltator imobiliar a estimat costul de finalizare a blocului A la 1,4 milioane de euro şi s-a arătat dispus să investească 700.000 de euro, iar cealaltă jumătate trebuie plătită de clienţii care nu şi-au achitat avansurile în întregime. Părerile oamenilor sunt împărţite. Unii au semnat actele adiţionale de prelungire, pe motiv că oricum nu-şi pot recupera banii de la foştii proprietari Tower Park şi că este bine “să nu-l scăpăm pe neamţ”, iar alţii s-au arătat mai neîncrezători şi şi-au cerut banii înapoi.

Torsten a făcut o afacere similară anul trecut în Germania. Potrivit paginii de internet a companiei Catella Corporate Finance, aceasta a fost preluată în iulie 2009 de către Torsten Hollstein şi Claudius Meyer şi a fost redenumită în Hawk Investment Managers GmbH.

50
de cumpărători de apartamente din ansamblul Tower au participat la întâlnirea de la City Plaza.
Comenteaza