Traseul Centurii Metropolitane ridică primele semne de întrebare. Dohotaru: "Cum va afecta viața Mănășturului?"

Traseul Centurii Metropolitane ridică primele semne de întrebare. Dohotaru: "Cum va afecta viața Mănășturului?"
| Foto: Facebook/Adrian Dohotaru

Deputatul Adrian Dohotaru semnalează faptul că traseul Centurii Metropolitane, care va lega vestul comunei Gilău de Apahida, taie Pădurea Făget chiar lângă blocuri, fapt care va îi va afecta pe cei care locuiesc în cartierul Mănăștur. 

"Centura sudică taie Pădurea Făget chiar lângă blocuri! Pentru cine iubește natura și Făgetul, ca mine săptămânal, e un regres major", semnalează Adrian Dohotaru, într-un mesaj postat pe rețeaua Facebook.

Deputatul clujean spune că "răul" poate fi diminuat prin măsuri care să "permită accesul iubitorilor de natură prin pădure, prin panouri care diminuează zgomotul și printr-o "amenajare minimală a pădurii tăiate" în zona Mănăștur.

"Centura sudică taie Făgetul și Parcul Colina. Cum ne afectează pe noi, mănășturenii? În lipsa unei mobilități bazat pe benzi dedicate transportului în comun pentru trolee și autobuze, bazate pe tren metropolitan și extinderea tramvaiului, plus încurajarea traficului nemotorizat, centura sudică e necesară.

Dar centura sudică afectează Făgetul și taie în două Parcul Colina într-un cartier în care parcurile au fost privatizate și multe lăsate de izbeliște după 1989. Eu folosesc, de pildă, cel puțin o dată pe săptămână Pădurea Făget și ca mine sunt, probabil, mii de clujeni. Cum primăria a anunțat ieri varianta oficială a traseului, am întrebat cum va afecta centura Cluj - Gilău viața noastră, a clujenilor din Mănăștur:

1. Cum se va împiedica propagarea sunetului în zonele cu locuințe aflate în proximitatea centurii?

2. Din planul făcut public se poate observa că centura traversează Parcul Colina. Având în vedere că Mănășturul duce o lipsă acută de spații verzi amenajate, care este soluția pentru a nu afecta această zonă vitală pentru cartier?

3. Centura va separa o zonă a Pădurii Făget, înspre cartierul Mănăștur. Ce se va întâmpla cu această pădure? Se vor asigura treceri peste sau sub centură, astfel încât tranzitul persoanelor și al animalelor să nu fie afectat major?", a scris Dohotaru, pe pagina sa de Facebook.

Comenteaza