Tratarea la domiciliu a persoanelor cu forme ușoare de COVID-19 va fi reglementată prin Ordonanţă de Urgenţă

Tratarea la domiciliu a persoanelor cu forme ușoare de COVID-19 va fi reglementată prin Ordonanţă de Urgenţă
| Foto: stirileprotv.ro

Astăzi Guvernul va adopta o ordonanță de urgență pentru tratarea la domiciliu a persoanelor asimptomatice și cu forme ușoare de COVID-19. Anunţul a fost făcut de Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în timpul vizitei de miercuri, de la Cluj.

Ministrul Tătaru a explicat că persoanele cu forme uşoare de COVID-19 vor fi monitorizate de medicii de familie și de autorități pentru a respecta perioada de izolare.

Ordonanța de urgență va modifica Legea 136 privind carantinarea, care prevede că toate persoanele infectate trebuie să stea în spital 48 de ore.

Prin această măsură, Guvernul încearcă să reducă numărul de pacienți cu COVID-19 din spitale.

Miercuri în România a fost înregistrat un record absolut de infectări: aproape 5.000 în 24 de ore. În urma testelor efectuate la nivel național, au fost înregistrate 4.848 cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.250. Dintre acestea, 766 sunt internate la ATI.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza