Travestit clujean, căutat de poliţie. Fostul “călugăr” a furat banii unei mănăstiriFOTO/VIDEO

Travestit clujean, căutat de poliţie. Fostul “călugăr” a furat banii unei mănăstiriFOTO/VIDEO
Un cunoscut travestit din Cluj Napoca, care şi-a petrecut ultimul an de zile la Mănăstirea Bobota din judeţul Sălaj a furat banii lăcaşului de cult şi s-a făcut nevăzut.

Cunoscutul travestit clujean "Cecille del Sol", pe numele lui adevărat Sorin Filip, s-a refugiat de mai bine de un an de zile la mănăstirea Bobota din judeţul Sălaj. În urma cu câteva zile, într-o dimineaţă, s-a făcut nevăzut. Călugării din Bobota nu au ştiut ce s-a întâmplat până ce au ajuns în odaia clujeanului. Acolo au observat că "fratele Andrei", aşa cum era cunoscut de toţi, dispăruse cu o sumă mare de bani, sumă care urma să fie folosită pentru lucrări la mănăstire. Potrivit poliţiştilor salajeni ar fi vorba despre 20.000 de lei, 1200 de euro şi un aparat foto în valoare de 2500 de lei.

Ce nu s-a ştiut până astăzi e că "fratele Andrei" a fost în urmă cu aproape 3 ani "fratele Matei". Cel puţin aşa a fost cunoscut la Mănăstirea Nicula, aflată la doar câţiva kilometri de Gherla. Acolo, bărbatul a stat câteva luni şi a fost la un pas să devină călugăr cu acte în regulă, însă în momentul în care s-a aflat că e travestit a fost izgonit din mănăstire. "Dacă era sincer cu noi, poate mai putea să rămână. Ne-a ascuns acest lucru, am aflat de la televizor", a povestit unul dintre călugări.

Locuitorii din Nicula au rămas consteranţi când au aflat că în lăcaşul sfânt a a locuit un asemenea personaj. "Ai de mine, Doamne! Încă aşa ceva... Bugăt de rău, nu e bine ce a făcut", a spus o femeie din sat. "Şi preoţii fac la fel", a completat fiica acesteia. "Doamne fereşte! Nu se poate aşa ceva, călugării să facă aşa ceva...", a explicat o altă săteancă.

În momentul în care s-a aflat că "fratele Matei" este cunoscut în Cluj Napoca drept "Cecille del Sol", stareţul de la Nicula a luat decizia de a-l exlude. Mai exact aceştia au aflat că bărbatul era membru al comunităţii LGBT (lesbi, gay, bisexual, transexual) şi era un obişnuit al show-urilor de travestiţi.

Fie că se va întoarce pe ringul de dans, fie că va ajunge la o altă mănăstire din ţară, clujeanul va fi tras la răspundere pentru fapta sa.

Comenteaza