News alert Trecerile morții de la Cluj. 2 pietoni uciși, 1 grav rănit, pe când traversau pe “zebră”

Trecerile morții de la Cluj. 2 pietoni uciși, 1 grav rănit, pe când traversau pe “zebră”
Autoutilitara care a provocat accidentul mortal din comuna Nădășelu | Foto: Info Trafic Jud. Cluj
Femeie spulberată pe trecerea de pietoni, la Nădășelu
Femeie spulberată pe trecerea de pietoni, la Nădășelu
Femeie spulberată pe trecerea de pietoni, la Nădășelu
Femeie spulberată pe trecerea de pietoni, la Nădășelu

O femeie de 55 de ani, din localitatea clujeană Berindu, a fost omorâtă pe trecerea de pietoni în centrul comunei Nădășelu. În același weekend, la Răscruci un bărbat și-a pierdut viața, iar la Cluj-Napoca o tânără a fost rănită grav tot în zona acestor treceri.

Conform reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Cluj, duminică, în jurul orei 18:50, un conducător auto de 25 de ani, din județul Sălaj, în timp ce conducea autovehicul pe drumul național nr. DN1F - E81, dinspre Zalău spre Cluj-Napoca, a surprins și a accidentat mortal un pieton, în Nădășelu.

Femeia de 55 de ani traversa pe trecerea de pietoni marcată și semnalizată corespunzător. Șoferul a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero, menționează polițiștii clujeni. 

Potrivit martorilor din zonă, accidentul a avut loc în centrul localității Nădășelu, lângă un magazin, în sensul de mers către Cluj-Napoca, iar la fața locului au sosit echipaje de la poliție și ambulanță. Aceștia spun că trecerea de pietoni este mai greu vizibilă deoarece se află imediat după ieșirea dintr-o curbă, însă remarcă faptul că în perimetrul respectiv șoferii rulează adesea cu viteză foarte mare.

Pe de altă parte, unii dintre conducătorii auto de pe grupul Info Trafic Jud. Cluj propun o mai bună iluminare a trecerilor de pietoni, în genul celor amenajate în mai multe zone din reședința de județ (foto), pentru ca pietonii să poată fi mai bine observați de către șoferi. 

Sâmbătă dimineață, la intersecția străzilor Memorandumului și Emil Isac, din Cluj-Napoca, o altă femeie, de data aceasta de 30 de ani, a fost acroșată pe când traversa regulamentar pe trecerea de pietoni, pe culoarea verde a semaforului, aceasta fiind rănită grav de către un șofer de 23 de ani, din județul Sălaj. 

Vineri după-amiază, pe o altă trecere de pietoni din județ, un bărbat şi-a pierdut viaţa în urma unui accident de circulaţie petrecut în localitatea Răscruci, pe Drumul Național nr. 1C.  "Un bărbat de 60 ani a traversat DN 1C, la km 25+500 m, în zona trecerii pentru pietoni, fiind surprins şi accidentat mortal de un autobuz - cursă regulată de persoane care circula pe direcția Gherla - Cluj”, conform IPJ Cluj. Traficul a fost restricționat și s-a circulat alternativ.

Comenteaza